Demonurkka vol. 142 (vk 51/2019)

Vuoden viimeisessä Demonurkassa keskitytään yksilöön, sillä teemana on yhden hengen yhtyeet eli yhtyeet, joissa yksi henkilö vastaa parhaimmillaan kaikesta. Mukana menossa ovat Days Of Agony, Cepaluss ja Redhorn, joista yksi pääsee kilpailemaan paikasta Nummirockiin.

https://www.facebook.com/daysofagonyband/

Days Of AgonyAfterdeath

Taipalsaarelta tuleva yhden miehen Days Of Agony mättää death ’n’ rollia. ”Afterdeath”-kokonaisuus sisältää viisi kappaletta, jotka ovat laadultaan varsin pätevää ja suoraviivaista junttausta. Etenkin kitarariffit ja -soundit saavat genreuskollisuudessaan ja toimivuudessaan hymyn naamalle. Parhaat riffit löytyvät kappaleesta ”The Calling”, joka rullaa murskaavasti eteenpäin. Days Of Agonyn musiikki on kuin kaurapuuroa, yksinkertaista ja toimivaa.

https://cepaluss.bandcamp.com/releases

CepalussDeath Fantasies Rise

Lappilais-raahelainen Cepaluss on ärhäkkää yhden miehen death metalia, josta löytyy kaikuja thrash- ja black metalista. Demonurkan ihmeteltäväksi saatiin yhtyeen Death Fantasies Rise” –EP, joka sisältää neljä armotonta dödis-rykäisyä. Homma toimii EP:n kaikilla osa-alueilla hävyttömän mallikkaasti, monet saisivatkin olla ylpeitä siitä, että murinavokaalit luonnistuvat noin komeasti. EP:n kaikki neljä kappaletta ovat toimivaa dödöä, ensimmäiset kaksi kappaletta ovat nopeaa ja suoraviivaista mättöä ja viimeiset kaksi astetta poukkoilevampaa vääntöä. Kiinnostavimmillaan Cepaluss on EP:n kahdessa viimeisessä kappaleessa Morgue Loveja Burnt Under the Eyes of Dying Warrior. Kappaleista ensimmäinen sisältää varsin omaperäistä ja kiinnostavaa keskitempoista riffittelyä, ja jälkimmäinen alkaa melkeinpä doomina mutta lisää hienosti ja vähitellen kierroksia saavuttaen noin neljän ja puolen minuutin paikkeilla huippukohtansa melodisen ja suloisen kauniin kitarakuvion muodossa. Mahtavan monipuolista mättöä.

https://www.facebook.com/Redhorn-103842701030215

RedhornUnexplored

Redhorn on yhden miehen projekti Torniosta. Vokalisti on tosin hakusessa, joten yhteyttä Tornion suuntaan! Yhtyeen Unexplored”-EP on aika raskas pala instrumentaalista musiikkia kuunneltavaksi, sillä se kellottaa melkein puoli tuntia. Onneksi kappalemateriaali on vahvaa ja etenkin EP:n ensimmäiset kappaleet toimivat mallikkaasti: melodiat ovat jylhiä ja tunnelma mieltä ylentävä aivan kuin Peter Jacksonin ohjaamassa Taru sormusten herrasta -elokuvassa konsanaan. Vokaalit saattaisivat nostaa kappaleet vielä jylhempiin näkymiin, joten ota viipymättä yhteyttä Redhornin suuntaan, jos koet olevasi yhtyeen puuttuva palanen, ja jos yhtyeen fantasialle tuoksahtava metalli uppoaa.

Viikon mehevimmät yhden hengen metallit löytyvät suunnasta Cepaluss. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin. Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/
Demonurkka on joulutauolla seuraavat kaksi sunnuntaita.

Kommentoi julkaisua