Demonurkka vol. 148 (vk 7/2020)

Death ja thrash metal ne yhteen sopii, eli teemana on siis death thrash, jota edustavat , ja . Yhtyeistä yksi pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/namelesbandofficial/

Nameles”kohtalo

Nameles lähestyy Demonurkkaa omakustanteisen debyyttialbuminsa tiimoilta. Albumi kantaa nimeä kohtaloja sisältää yhdeksän kappaletta. Albumi on kokonaisuutena monipuolinen ja kokeilunhaluinen. Pari ensimmäistä kappaletta menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kunnes päästään kappaleeseen rauhassa”, joka herättää veitsenterävän riffittelynsä ansiosta. Seuraava kappale pelolla ohjaatuo mukanaan puhtaita kitaroita mutta lisää on luvassa, sillä seuraavana kuultavassa kumpaan suuntaan” –kappaleessa kuullaan örinöiden lisäksi myös black metaliin viittaavaa vokalisointia, mikä on varsin piristävää vaihtelua. Kappaleesta löytyy myös ajoittain varsin kevyttä riffittelyä, josta tulee hieman mieleen Dion klassikko Holy Diver”, joka sekin on varsin mukavaa vaihtelua muuten niin raskaan ilmaisun lomassa.

Mutta ei siinä vielä kaikki, sillä yllätykset jatkuvat seuraavassa kappaleessa kipu harteillani, joka tarjoileekin sitten jo ihan puhdasta laulua. Pisteet yhtyeelle siitä, että se lähtee ennakkoluulottomasti sekoittamaan puhdasta laulua örinöihin. Puhtaat vokaalit sujuvat myös suhteellisen hyvässä vireessä. Ehkä tulevaisuudessa saatamme jopa kuulla puhtaalla kertosäkeellä toteutetun kappaleen, mitä en pistäisi ollenkaan pahakseni. Vaihtelu ei lopu kuitenkaan vielä tähänkään, sillä kappale jalanjäljettarjoilee kantaa ottavilla lyriikoilla ja hienoilla melodioilla maustettua death metalia, joka haiskahtaa vahvasti Göteborgilta. Nameles taipuu moneen mutta parhaiten Göteborgin suuntaan.

https://www.facebook.com/Chaosform.band/

ChaosformKill for Honor

Chaosform on death thrashia Jyväskylästä. Kuusi kappaletta sisältävä Kill for Honor” –EP on yhtyeen ensimmäinen julkaisu. EP:n tarjonta on armotonta mättöä kitarasooloilla varustettuna. Sooloilevia kitaristeja on yhtyeessä ilmeisesti kaksi, mikä on piristävää, vaikka soolot eivät olekaan aina aivan sieltä terävimmästä päästä. Chaosformin musiikista tulee hieman mieleen Deathchain, tosin sillä erotuksella, että koukkuja ei löydy yhtä paljon. EP:n miksaus tuntuu välillä varsin sekavalta, eikä kitarariffeistä tahdo saada aina kunnolla selvää.

EP:n parhaat kappaleet ovat Chapel of Hatredja päätöskappale Void Horizon”. Kappaleista ensimmäinen kuulostaa soundiensa puolesta vähän selkeämmältä EP:n muuhun linjaan nähden. Kappaleesta löytyy myös mainio kertosäkeeltä kuulostava loppukohta, jossa toistetaan kappaleen nimeä. Kiinnostava ratkaisu jättää kappaleen paras kohta aivan sen loppuun. Void Horizonkellottaa puolestaan massiiviset kahdeksan minuuttia ja rakentuu rauhassa hienosti ylväisiin mittoihinsa.

https://www.facebook.com/lifesuffersdefeat/

Life Suffers DefeatNever Ending Shape

Life Suffers Defeat on perustettu vuonna 2014, ja homman nimi on death thrash. Yhtye yhdistelee vokaalien suhteen niin örinöitä, korkeammalta kulkevia ja vähän hardcoren mieleen tuovia ärinöitä sekä ajoittain jopa puhtaita vokaaleja.

”Never Ending Shape” –EP sisältää neljä neljän minuutin paikkeilla poukkoilevaa kappaletta. EP lähtee rivakasti liikenteeseen Nightmares That I Made -kappaleen toimesta. Meno on suoraviivaista, riffit teräviä ja örinät mureita. Toinen kappale kantaa nimeä Your Manifest”, ja se sisältää vähän rauhallisempaa ja melodisempaa menoa. Kappaleesta löytyy myös puhtailla vokaaleilla laulettu kohta noin neljän minuutin paikkeilta. Seuraava kappale Never Ending Shapepalauttaa menon taas suoraviivaiseen thrashiin, tosin melodioilla maustettuna. Kappaleen kertosäkeessä on meneillään kelpo kitaramelodia. Vokaalit tosin yhdistelevät kertosäkeessä örinää ja vähän kevympää ärinää, mikä tuntuu sekavalta ratkaisulta. Ei oikein tiedä, pitääkö siitä vai ei. Päätöskappale Crossectiontoimii örinöityjen säkeistöjensä osalta mainiosti, mutta hardcore-kertosäe ei jaksa innostaa.

EP:n paras kappale on tiiviisti kasassa pysyvä Nightmares That I Made. Yhtyeeltä löytyy taitoa ja monipuolisuutta vaikka melodisen hardcoren tekemiseen. Vahvimmillaan yhtye on kuitenkin suoraviivaisen ja örinöidyn death thrashin parissa.

Tosin ”Never Ending Shape” -kappaleen kertosäe ei jätä rauhaan.

Viikon väkevimmät death thrashit tarjoili mainioita Göteborg-melodioita tehtaileva Nameles. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua