Demonurkka vol. 150 (vk 9/2020)

Kirjoittanut Tapio Aro - 1.3.2020

Teemana on tänään punk. Mukana menossa ovat Paha Mieli, Saa kiljua ja Ilmaisjakelu, joista parhaat punkit tarjoillut yhtye pääsee kilpailemaan paikasta Sepulturan tähdittämään Nummirockiin.

https://www.facebook.com/pahamielionpaha

Paha MieliNakkikaljaja Alfauros

Kotkan poikia punkpäitä. Paha Mieli on viisihenkinen punk-bändi ja tulee tosiaan Kotkasta. Demonurkkaan yhtye on lähettänyt kappaleensa Nakkikaljaja Alfauros”, joista ehdoton kunkku on mystisesti nimetty Nakkikalja”. Kappale kulkee veikeällä riffittelyllä, selkeillä soundeilla ja sisältää menevän kitarasoolon ja mainion kysymyksiä herättävän kertosäkeen. Kertosäkeessä lauletaan jotain tähän tapaan: Pirkka haluu paskaa, t(u)ol on nakkikalja. Veikkaan, että mystinen nakkikalja tarkoittaa Pirkka-olutta. Mutta kuten syvällisen kappaleen kuuluu, niin jää myös ”Nakkikalja”-kappaleen todellinen merkitys kiehtovaksi mysteeriksi.

https://www.facebook.com/saakiljua/

Saa kiljua – ”Päiväkännit”

Nokkelasti nimetty Saa kiljua kuvailee itseään seuraavasti: ”oululaista poppipunkkia vuodesta 2019”. Demonurkkaan yhtye on lähettänyt neljä kappaletta sisältävän ”Päiväkännit”-EP:n, jota ensimmäistä kertaa kuunnellessa kolahtaa korvaan laulajan oivallinen vire ja soundi. Kappaleissa on jonkin verran hajontaa etenkin lyriikoiden kohdalla; toiset tuntuvat kantaaottavilta ja toiset taas eivät. Parhaiten kappaleista toimii hyvillä ja kantaaottavilla lyriikoillaan erottuva ”Chevy Impala”, etenkin kertosäkeen kohta ”kuluttaa ja tulla kulutetuksi, raataa ja tulla raadelluksi” iskee. Kappale pelaa mukavasti myös sävellyksenä.

https://www.facebook.com/Ilmaisjakelu/

IlmaisjakeluEihän tässä hyvin mee

Ilmaisjakelu on vuonna 2018 perustettu punkrock-yhtye. Demonurkkaan yhtye on lähettänyt ”Eihän tässä hyvin mee” -EP:n, joka koostuu kuudesta kappaleesta. Kappaleiden taso vaihtelee paljon. Homma toimii välillä tiiviisti, mutta ajoittain meno on taas löysällä kuin punkkarin vatsa. Parhaiten homma pysyy kasassa äkäisessä Naapurit”-kappaleessa, jossa kappaleen minä-kertojalta lähtee asunto alta. Tilanteesta löytyy kuitenkin positiivisiakin sävyjä, sillä hänen ei tarvitse enää sietää naapureitaan. Kappaleesta löytyy oivaltavien lyriikoiden lisäksi myös yksinkertainen ja melodinen kitarasoolo, josta irtoaa lisäpisteitä. Varsinainen helmi epätasaiselta EP:ltä.

Taso oli tänään tasainen. Parhaiten toimii useamman kuuntelukerran jälkeen Naapurit, josta on vastuussa Ilmaisjakelu. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta tulevan kesän Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/