Demonurkka vol. 151 (vk 10/2020)

Ei tässä thrashin kyytiin ensimmäistä kertaa hypätä, mutta tarjontaa riittää myös tälle sunnuntaille. Demonurkan teemana on siis thrash metal. Tämä rapin kalpeakasvoinen serkku – kuten Peter Steele on genreä kuvannut – hakee voimansa nopeudesta ja aggressiivisuudesta ja näyttää persettä kiiltokuvamaisemmille edeltäjilleen. Hevin seassa on ripaus punkia. Tätä nykyä rässipumpuista ei ole minkäänlaista pulaa, ja kaiken tarjonnan joukosta erottuminen on kova haaste. Nyt kuunnellaan, onnistuuko siinä viikon kolmikko Blackhill, He nousivat kellareista ja Patriot Act.

https://www.facebook.com/blackhillband/

Blackhill – ”DEMOn”

Kovasti nokkelaan tapaan nimetty Blackhillin demo ”DEMOn” tarjoilee kolme biisiä, joista lähinnä ”Kaaos on kotini” tarttuu korvaan. Bändi on ilmiselvästi paljon velkaa vanhemmalle Mokomalle, mutta jää hiukan auki, tuoko se pöytään mitään niin uutta tai kiinnostavaa, että tähän todella jaksaisi paneutua. Kuvittelisin, että bändi toimii oikein hyvin livenä jossain sopivan hämyisessä ja räkäisessä klubiympäristössä, mutta konseptissa tuntuu vielä olevan hiomisen varaa. Rosoisuus on tämäntyyppiselle bändille vahvuus, jos se vaikuttaa tietoiselta tehokeinolta. Tässä se vaikuttaa enemmän hiomattomuudelta. Sanotaanko vaikka näin, että potentiaalia on kovasti, kunhan näistä erilaisista kiehtovista asioista paketoidaan vähän paremmin hahmottuva kokonaisuus.

https://www.facebook.com/henousivatkellareista/

He nousivat kellareista – ”Liekkimeri”

Ei tämä oikein repäise mukaansa eikä monota kasseille sillä tavoin kun thrashin odottaisi tekevän. Mukaan sekoittuu vähän liikaa perinteisempää suomirokkia minun makuuni. Nyt voi toki huomauttaa, että bändi ei määrittele itseään suoranaisesti thrashiksi, mutta eipä se kyllä sieltä oikein ammenna myöskään odotettuja tehoja. He nousivat kellareista jää vähän tuhnuksi, kun kappaleet eivät anna paljoakaan sellaista, mistä kuulija saisi otteen. ”Liekkimeri” on selvästi raskaampi kuin ”Valonkantaja”, joka menee jo ihan sumeilematta raskassoundisen iskelmän puolelle. Taitoa on niin soittajilla kuin laulajalla, mutta biisit jäävät tuotannoltaan ja lyriikoiltaaan turhan pinnallisiksi. Monesta suunnasta lainaillaan, mutta en löydä sitä bändin omaa.

https://www.facebook.com/PatriotActOfficial/

Patriot Act – ”Uranium Angel”

Slayerit on kahlattu läpi uskollisesti! Patriot Act lainailee kappaleessaan ”Uranium Angel” yhtyeen tuotannosta aivan sumeilematta, mutta tekee sen onneksi suhteellisen kiinnostavalla tavalla. Artisti itse listaa vaikuttajikseen esimerkiksi Sodomin ja Exoduksen. Yhden miehen orkesterin ei ole tarvinnut käydä vaivaannuttavia keskusteluja siitä, mihin musaa halutaan viedä, ja se kuuluu sekä hyvässä että pahassa, mutta kokonaisuutena kappale on kyllä laadukas. Niin paljon tässä on silti kaiken kaikkiaan pastissin makua, että Patriot Actista omilla jaloillaan seisovana projektina on vaikea saada käsitystä. Tämän kappaleen perusteella ei selviä, onko musaprojektin tarkoitus päästä soittamaan kuten omat sankarit vai tehdä jotain aidosti ja isosti omaa.

Laitetaan nyt tästä kolmikosta jatkoon Blackhill, ja toimikoon se samalla kannustimena. Särmiä ei kannata hioa pois, mutta muuten on vähän hiomista. Nummirock 2020 siintää nyt tämänkin savolaispoppoon tähtäimessä, ja myöhemmin selviää, miten käy.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/