Demonurkka vol. 156 (vk 15/2020)

Kirjoittanut Tapio Aro - 12.4.2020

Tervetuloa metalcoren ja breakdownien ihmeelliseen maailmaan. Homman nimi siis metalcore, ja mukana ovat Ode Of Disgrace, Collusions ja Sacred Dimension, joista yksi pääsee kilpailemaan paikasta Nummirockiin.

https://www.facebook.com/OdeOfDisgrace/

Ode Of DisgraceThe End & Disarmed

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuonna 2011 perustettu Ode Of Disgrace saapuu Järvenpäästä Demonurkkaan. Mukana yhtyeellä on singlensä The End ja Disarmed”, ja moderni metalcore on homman nimi. Molemmat kappaleet ovat kovaa tasoa, mutta Disarmederottuu edukseen etenkin mainioiden melodioidensa sekä noin kahden ja puolen minuutin paikkeilla kuultavan armottoman breakdowninsa ansiosta. Pakko kääntää volat kaakkoon ja pistää sivistyneesti moshaten. Myös kertosäe melodioineen toimii; kappaleen lopussa kertosäkeeseen saadaan vielä lisää pontta kun komppi tihenee mainiosti. Kerrassaan väkevää materiaalia, ja se breakdown. Ja vuoden breakdown-palkinto menee…

waynes world headbang GIF

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
https://www.facebook.com/collusionsofficial/

CollusionsNeurosis

Helsingissä kotipaikkaansa pitävä Collusions on perustettu viime vuoden lopulla. Neurosison yhtyeen ensimmäinen päivänvalon näkevä kappale. Soundit ovat ammattimaiset, ja soitto- ja vokalisointitaito ovat kovaa luokkaa. Kappale alkaa pianon pimputtelulla, joka jatkuu jossain määrin koko kappaleen ajan. Kappaleesta löytyy myös tehokasta riffittelyä ja örinöintiä; etenkin noin minuutin paikkeilla homma toimii hienosti. Kappale jää mieleen, kiitos varsin ärsyttävän pimputtelumelodian.

one republic piano GIF by iHeartRadio

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
https://www.facebook.com/sacreddimensionfinland

Sacred DimensionStream Of Moments

Kymmenen vuotta sitten perustettu Sacred Dimension tulee Hangosta. Yhtyeen salainen, tai no ei enää niin kovin salainen, ase on keytar eli kitaran tapaan kannateltava syntikka. Yhtyeessä vaikuttaa myös kolme vokalistia, joista jokainen hoitaa oman erityisalueensa. Stream Of Momentssekoittelee örinöityjä säkeistöjä ja puhtaita kertosäkeitä kuten uskollisen metalcore-kappaleen kuuluukin. Suurimman hämmästyksen herättää välikohtakitarasoolo, joka pyörii jossain jazzin ja Dream Theaterin välimaastossa. Taitoa yhtyeeltä löytyy niin vokaalien kuin muunkin musisoinnin puolesta, mutta melodioiden tarttumapinta kaipaa vielä hieman lisää liisteriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viikon menevimmistä metalcoreista on vastuussa Ode Of Disgrace, joka pääsee täten kilpailemaan paikasta Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/