Demonurkka vol. 157 (vk 16/2020)

Kirjoittanut Pasi Huttunen - 19.4.2020

Sukelletaan Demonurkassa tällä kertaa naislaulun pariin. Mukaan on genrerajoista piittaamatta valikoitunut kolme bändiä tai artistia, jossa vokalisti on nainen. Mukana siis Liisa, KiertolaisetDuo sekä Oblivion Beach.

https://www.facebook.com/liisams/

Liisa – ”Rewind”

Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä osaa hommansa ja takana on kova tiimi. Mukana on muun muassa Jesper Anastasiadis, jonka kanssa kappale on kirjoitettu ja tuotettu ja joka heiluu myös bassonvarressa ja taustalauluissa. ”Rewind” on sopivan hillityllä kauhalla folkista ja countrysta ammentavaa indietä. Soundissa on ripaus ysäriä, mutta biisi pysyy kyllä kiinni tässä ajassa. Peruskysymykset ovat tietysti, että erottuuko tämä massasta ja kestääkö kuuntelua. Tämän yhden biisin perusteella näihin kysymyksiin ei ole mahdollista selkeästi vastata. Jotain koukkua tai muuta kiinnostuksen herättäjää tai mukaansa tempaavaa tähän toivoisin. Ehkä sekin on todettava, että biisin lyriikat menevät hitusen verran liikaa osastolle geneerinen.

https://www.facebook.com/kiertolaisetofficial/

KiertolaisetDuo – ”Outo Lintu”

Lauluyhtyeperinnettä, joka ammentaa poliittisesta laululiikkeestä, folkista ja esimerkiksi Ultra Brasta. KiertolaisDuon biisi ”Outo Lintu” on lyriikoiltaan runollinen ja tulkinnaltaan tunnelmallinen biisi, joka henkii urbaania romantiikkaa. Kiehtovan lisämausteen musiikkiin tuo se, että käytössä kaksikolla on omien ääntensä lisäksi vain jotain ääniefektejä sekä beatboxausta. Kaikkinensa kappale on erittäin hyvä, mutta jotain jää puuttumaan.

https://www.facebook.com/oblivionbeachmusic/

Oblivion Beach – ”Elektrik Forest”

Hyvin jyräävä aloitus ja laulaja tuo ensivaikutelmana mieleen muun muassa Batshebasta ja Death Penaltysta tutun Michelle Noconin vaikka ei ihan samaa syvyyttä saakaan ääneensä. ”Elektrik Forest” vie myös biisinä jossakin määrin Death Penalty -henkisiin tunnelmiin, vaikka soundi on ohuempi ja kevyempi. Tällainen doom-henkinen rock on genrenä kiehtova, ja usein tuntuu, että sen potentiaaleista on vielä paljon löytämättä. Siksikin tämä on miellyttävän kutkuttelevaa kuunneltavaa, vaikka konseptia ei erityisen omaperäiseksi vielä tämän näytön perusteella voikaan sanoa. Hiomista, syventämistä ja raakaa työtä, niin tästä tulee hiton hyvä!

Vuoden 2020 Nummirock-paikasta laitetaan nyt kisailemaan Oblivion Beach, eikä syynä ole se, että se näistä varmaan parhaiten istuu Nummirockin henkeen. Syy on se, että se on näistä kiinnostavin. Muutkin ovat tosin erittäin lupaavia.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat