Demonurkka vol. 158 (vk 17/2020)

Kirjoittanut Tapio Aro - 26.4.2020

Groove metal eli groovaava metalli on teemana tänään. Demonurkan groovaavaa laitaa edustaa Frontlines, Torchhead ja Paraferia.

https://www.facebook.com/frontlinesmetal/

FrontlinesNo Sense Left

Jo vuodesta 2006 kasassa ollut Frontlines tulee Oulusta. Kolmen kappaleen kokonaisuus No Sense Left on yhtyeen viides julkaisu. Saatekirjeen mukaan yhtyeen jäsenet ovat kuunnelleet lapsesta asti metallia laidasta laitaan. Yhtyeen musiikista tosin paistaa niin vahvasti Panteran vaikutus läpi, että voisi kuvitella, että Frontlinesin jäsenet ovat kuunnelleet lapsesta asti vain ja ainoastaan Panteraa. Dimebagin ja kumppaneiden vaikutus kuuluu riffeissä, kitarasoundeissa, vokaaleissa ja kompeissa. Lienevätköhän rumpukapulatkin väärin päinkuten Vinneillä aikoinaan. Selkeä ero löytyy kitarasooloista, joita ei löydy kuin yhdestä – End In Sight” –kappaleen soolon lasken pikemminkin kitaraleadiksi – kappaleesta, vaikkakin se tosin kuulostaa vahvasti Dimebagin kikkakirjasta kiskaistulta. EP:n väkevin kappale on hyvin kuuntelua kestävä ja monipuolinen Dead Serious”, jonka sijoittaisin Pantera-aikajanalla sinne Far Beyond Drivenin ja The Great Southern Trendkillin synkkään välimaastoon. Taidokkaasti sujuu Frontlinesin ukoilta Pantera-imitointi, mutta omaperäisyyden lisääminen saattaisi nostaa yhtyeen seuraavalle tasolle. Ei Panterakaan noussut menestykseen muita matkimalla.

TorchheadName on the Bullet

Torchhead on duo, jonka nimi kumpuaa siitä, että yhtyeen kappaleissa seikkailevat henkilöt käyttäytyvät kuin heidän päänsä – eli mielensä – olisivat tulessa. Yhtyeen kappale Name on the Bulleton groovavaa ja oluen nauttimiseen sopivaa hevanderia; riffeistä mieleen tulee hieman Corrosion of Conformity, joka sopii myös mainiosti kyseiseen toimintaan. Corrosion of Conformityn kappaleista löytyy muuten kappale Vote With the Bullet”, mikä saattaa olla sattuma, mutta epäilenpä, että Pepper Keenanin porukka on Torchheadin tyypeille tuttu. Name on the Bulleton perusvarmaa ja mukavasti rullaavaa heviä, jonka tahtiin voisi hyvin muutaman oluen kumota.

https://www.facebook.com/paraferiaband/

ParaferiaLoppuunajettu

Seinäjoelta tulee Paraferia. Demonurkan ihmeteltäväksi yhtye on lähettänyn kappaleensa Loppuunajettu”, joka on singlelohkaisu yhtyeen debyytti-EP:ltä. Kappale on synkkää ja groovaavahkoa metallia. Huomion nappaavat etenkin veikeästi nykivät riffit ja mainio, hieman industrial metalin mieleen tuova kertosäe. Kolmen minuutin paikkeilla päästään väkevään välikohtaan, jossa nykiminen viedään tyylikkäästi huippuunsa. Enpä muista koska olisin viimeksi tällaiseen riffittelyyn törmännyt, omaperäistä materiaalia Seinäjoelta.

Viikon parhaasta groove metal -pläjäyksestä on vastuussa Paraferia.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille: http://kaaoszine.fi/demoupload/