Demonurkka vol. 160 (vk 3/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 24.1.2021

Monen lukijan epätoivossa rypemistä voidaan selittää Demonurkan katoamisella. Jos samaistut tähän kuvaelmaan, on sinulle hyviä uutisia! Nimittäin minulla on ilo ja kunnia puhaltaa tähän sammuvaan hiileen hiukan happea. Toisin sanoen on tullut aika jatkaa perinteitä ja nostaa aloittelevia tai monille tuntemattomia bändejä teidän tietoisuuteenne. Tässä vaiheessa on hyvä sauma jättää löpinät sikseen ja tarttua itse aiheeseen. Tällä viikolla Demonurkka esittelee punk-vivahteilla höystetyn musiikin sanansaattajia, joiksi ovat valikoituneet DeadCityMonkeysGrandmother Corn ja Kivenviiru.

https://www.facebook.com/deadcitymonkeys

DeadCityMonkeys – ”People warehouse”

Veret pysäyttävä tunnelma välittyy heti kappaleen ensi metreillä. Musiikki on vahvaa suorittamista, vaikkakaan ensimmäisen säkeistön kohdalla punk ei niin ilmeisenä välitykään grungesta ja hardrockista ammentavan lähestymistavan takia. Odotukset täyttyvät kuitenkin kertosäkeen vaihtuessa ja kertosäe antaa varmasti myös vanhemmalle punk-diggarille sitä jotakin. DeadCityMonkeysin musiikista kumpuaa ”rotsi auki” -asenne. Kirsikkana kakun päällä toimivat vahvat vokaalit, ja jos nyt totta puhutaan, niin ihmettelen mikseivät ”People warehousen” kaltaiset kappaleet saa enemmän radiosoittoa. Kysyntää riittää, mutta tarjonta on lähinnä 90-luvun jättiläisten tuotoksia.

hard rock GIF

https://www.facebook.com/grandmothercorn

Grandmother Corn – ”Paisley Underground”

Bändin omien sanojen mukaan ilmaisusta paistaa vahvasti läpi brittisoundi, joka on kantanut hedelmää ulkomaan ja kotimaan keikkojen muodossa. ”Paisley Undergroundista” tulee mieleen kuitenkin hämärällä tavalla Hanoi Rocks ja Palaye Royalen vanhempi tuotanto. Toisin sanoen jotain omaperäistä tästäkin bändistä löytyy! Päällimmäisinä musiikissa ponnahtaa esiin melodiat, lyriikat, melankolia ja jokin suurempi. Mutta onko Grandmother Corn seuraava Suomesta maailmalle isosti nouseva bändi? Sitä en osaa sanoa, eikä varmasti vielä kukaan muukaan, mutta ”Paisley Underground” laittaa odotukset koville!

Meeting Chance GIF

Kivenviiru – ”Neon City”

Kivenviirun ”Neon Cityn” alkaessa ei kauaa tarvinnut miettiä, miltä kyseinen kappale kuulostaa kokonaisuudessaan. Läpi paistavat vahvat Him-, Negative-, ja Judas Priest -vaikutteet. Kyseessä on siis suomenkielinen punkahtava hard rock / metalli -projekti kasarivaikutteita unohtamatta. Ei mitenkään omaperäinen pohja, mutta toisaalta piristävä uusi tekijä suomenkielisellä kentällä! Lisättäköön vielä, ettei ”Neon City” välttämättä tarjoile sitä ilmeisintä punkkia, jos sen perässä tänne on tullut. Annetaan tämä kuitenkin Kivenviirulle tällä kertaa anteeksi ja jäädään odottamaan, mitä tarjottavaa bändillä on tulevaisuudessa.

heavy metal GIF by Nelson Diaz

Tästä kolmikosta löytyi erilaisia soundimaailmoita, ja jokainen painii oman alagenrensä raskaassa sarjassa. Tällä viikolla voiton vie kumminkin Grandmother Corn kappaleellaan ”Paisley underground”. Ja ensi viikolta voitte tosiaan odottaa uutta Demonurkkaa!

Hups! Melkein pääsi unohtumaan, tämän tutun linkin kautta pystyt yhä edelleen lähettämään omia tai bändisi demoja tänne Demonurkan arviointiin:

https://kaaoszine.fi/demoupload/