Demonurkka Vol. 161 (vk 4/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 1.2.2021

Tällä viikolla Demonurkassa on kaikille metallidiggareille namupaloja tarjolla, sillä tämän viikon Demonurkka tarjoaa lukijoille black metal -vaikutteita, groovaavaa melodista metallia, death metalia kumminkaan unohtamatta. Pohjustukset kumminkin sikseen ja laitetaan päät pyörimään Downcastedin, Scars of Solituden sekä Ending Fortunen tahtiin!

https://www.facebook.com/Downcasted-113078197196225/

Downcasted – ”I’ll Never Belong”

Downcastedin I’ll Never Belong” kappaleen riffittelystä tulee vahvasti mieleen Black Veil Brides. Läpi paistaa kumminkin vähintään pohjoismainen soundi, jos ei kirjaimellisesti jopa suomalainen. Jokainen päättäköön onko se sitten positiivinen vaiko negatiivinen asia. Groove tulee kumminkin tämän kappaleen perusteella suoraan selkärangasta, ja se välittyy pelkän äänitteen läpi. Ehdottomasti semmoinen suomalainen bändi joka olisi hyvä nähdä jossain paikallisessa kapassa, ennen kuin vetää lopullista johtopäätöstä. Mikä kappaleessa sitten niin erityisesti häiritsee? Noh…  Kappale kokonaisuutena pyörii tarttuvien melankolisten melodioiden ympärillä ja varsinkin kertosäkeen laulua tukeva leadikitara kaikessa yksinkertaisuudessaan tuntuu erittäin vaaralliselta korvamadolta.

Moving Whitney Houston GIF

https://www.facebook.com/ScarsofSolitudeFI/

Scars of Solitude – ”If These Walls Could Talk”

If These Walls Could Talk” on kappale jota on todella vaikea kuvailla mainitsematta kappaleen pitkälle mietittyä dynamiikkaa. Osat ovat nimittäin hakattu itse tehdyillä pulteilla runkoon kiinni. Säkeistöjen välillä on myös mukavaa vaihtelua ja kappale tuntuu kehittyvän jatkuvasti loppua kohti. Taustalla koko kappaleen ajan lymyilevä syna-matto tarjoaa kuuntelijalle aikamatkan tuntemattomaan. Niin paljon pieniä yksityiskohtia, jotka näyttävät ehkä mitättömiltä, mutta Scars of Solitudella on selkeästi kappaleen jalostaminen hanskassa! Bändi on lähtenyt kokeilemaan rohkeasti jotain hieman erilaista, joka varmasti muotoutuu ajan kanssa ominaiseksi saundiksi juurikin Scars of Solitudelle.

lost directions GIF by sahlooter

https://www.facebook.com/Ending-Fortune-358450644612371/

Ending Fortune – ”Let The Die Decide”

Ending Fortunella on selkeä sävel musiikissaan, ja sitä kuvailevin sana on pyyteetön. Sinä joko tykkäät tai sitten et. Hyvin yksinkertaista, eikö? Bändi kuvailee musiikkiaan enempää selittelemättä death metaliksi, ja turha minun tai sinunkaa on ”Let The Die Deciden” perusteella lähteä yhtään mitään muuta väittämäänkään! Välillä on todella virkistävää kuunnella musiikkia, johon ei olla väkisin yritetty sekoittaa jotain genreä laajentavia piirteitä. Puhdasta paholaisen musiikkia, joka palvelee kuuntelijaa tilanteessa kuin tilanteessa. Kirsikkana kakun päällä tässäkin kappaleessa on onneksi lopun nostatusta edeltävä hiljaisempi nyyhkytysosa. Kokonaisuutena ”Let the Die Decide” on onnistunut death metal kappale, jota voi kuunnella autossa silloin kun ottaa pattiin oikein kunnolla!

angry hate GIF

Mutta kuka  tästä kolmikosta ansaitsee mainetta ja kunniaa demonurkan tämän viikon voittajana? Kuka kolmikosta laittaa sinun pään pyörimään?! En tahtoisi olla mikään diktaattori, joten olisi myös mukava kuulla lukijoiden mielipiteitä Demonurkan bändeistä! Tiedän kumminkin roolini, johon ikävä kyllä kuuluu yhden nostaminen ylitse muiden. Tällä viikolla voiton vie pyyteettömällä asenteella musiikkia tekevä Ending Fortune, kappaleella ”Let The Die Decide”. Mukavaa alkavaa viikkoa ja katsotaan mitä ensiviikolla on annettavaa!

Jos sinulla tai bändilläsi on demoja, niin tätä tuttua linkkiä hyödyntämällä pystyt demon lähettämään Demonurkan arviointiin!

https://kaaoszine.fi/demoupload/