Demonurkka vol. 162 (vk 5/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 7.2.2021

Rap-musiikki valtasi festivaalilavat ja radiokanavat viime vuosikymmenellä. Toki kasvu on näkynyt pidemmän aikaa, mutta näin koen itse asian. Nokkela lukija osaa varmaankin arvata, että tänään perehdymme hieman lähemmin tähän mielipiteitä jakavaan musiikkisuuntaukseen, jossa yhdistyvät raskas musiikki ja räppilyriikat. Demonurkan parrasvaloihin pääsevät tänään Ferry Is ClosedEliitti ja Roihu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/ferryisclosed/

Ferry Is Closed – ”Other Tides

Kappale alkaa raikkaalla ”täppäys”-introlla, joka toimii myöskin jonkin kaltaisena välisoittona. Ja jos totta puhutaan, niin ”Other Tides” voisi ihan  hyvin olla instrumentaalikappale, sillä  varsinkin soolokitaristilla on vähän väliä taustalla melodisia ja kappaletta nostattavia nakutuksia. Onneksi kokoonpanoon on kumminkin hyväksytty myös tämän laulaja, sillä laulajan ääni ja nyanssit laulussa tekevät kuuntelusta erittäin mukavaa. Toisen versen räppäykset antavat omalta osaltaan myöskin kappaleelle uudenlaista energiaa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Other Tides” on kokonaisuudessaan mukavan yksinkertainen kappale, joka kumminkin tarjoaa kuulijalle sopivasti vaihtelua osien välillä.

dance dancing GIF by Neurads

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/eliittiofficial/

Eliitti – ”Loppuun Lausuttu

Sekä räppärin ääni, sanat, että kappaleen pohja kuulostavat erittäin paljon Hollywood Undeadilta, vaikkakaan kyseinen kappale ei nyt rokkia saati sitten raskaampaa musiikkia ole nähnytkään. Toki näkökulma voisi olla erilainen, jos kyseisellä artistilla olisi monipuolisemmin raskaan musiikin elementtejä muissa kappaleissaan. On hyvä myös pitää mielessä, että musiikki ja musiikin tekijä kehittyvät jatkuvasti. Saa nähdä, minkälaista tuotantoa Eliitin suunnalta on tulevaisuudessa tulossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

hip hop rap GIF

https://www.facebook.com/roihumusic/

Roihu – ”Sola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mielenkiintoinen konsepti, jossa yhdistyvät tarinankerronta ja multiriimittely. Kappaleesta käteen jää lähinnä kumminkin kertosäe, joka soundimaailmaltaan kuulostaa siltä, jos Suicide Silence ja Skrillex saisivat lapsen. Verset puolestaan ovat ihan toista ääripäätä rauhallisen utopistisen taustan siivittäminä. Lyhyestä virsi kaunis, vai miten se sanonta menikään? Joka tapauksessa tätä kun lähtee kehittämään vähän enemmän ja löytää sopivan balanssin näiden ”raaka-aineiden” suhteen, niin kuuntelijakunta on taattu! Ehkä jotain menevämpää seuraavaan julkaisuun?

metal screaming GIF by Disturbed

Tässä vaiheessa ei voi sanoa muuta kuin että tällä viikolla oli hyvällä tavalla oman tien kulkijoita. Tämmöisiä artisteja ja bändejä tarvitaan, sillä juurikin he takaavat mullistavat musiikki ilmiöt! Tällä viikolla kumminkin koen, että Ferry Is Closedin ”Other Tide” –kappale oli muita valmiimpi kokonaisuus.

Demonurkan demoupload-linkki täältä tutusta ja turvallisesta paikasta!

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat