Demonurkka vol. 164 (vk 7/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 21.2.2021

Tämän viikon Demonurkka on pyhitetty vahvaäänisille naissolisteille, jotka omalla äänellään lumoavat kuuntelijat. Kolmikkoon tällä kertaa on valikoitunut ADNILShedfromthebody sekä Stoned Statues.

https://www.facebook.com/ADNILmusic/

ADNIL – ”Nuorallatanssija

Kyseisessä kappaleessa yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla Nightwishmainen sinfoninen metalli, poppi sekä piirteitä kansanmusiikista. Kuultavissa on myös alusta asti todella jämpti groove, joka tarttuu kuuliaan kiinni hämähäkinseitin lailla. Mukavana yllätyksenä täytyy todeta, että myös lyriikat toimivat, vaikka yleisesti suomen kieli jakaa raskaan musiikin saralla mielipiteitä. Toisaalta kun kaikki muu toimii taustalla ja laulajalla on vahva ja vivahteikas ääni, niin uskaltaisin väittää, että ”oli hepokatti maantiellä”kin kuulostaisi ADNILin tulkitsemana hyvältä!

Dance Circus GIF by SWR Kindernetz

Shedfromthebody – ”Cherubian Hand

Shedfromthebody tarjoaa  vuorostaan taianomaista tulkintaa, josta on kuultavissa vahvat doom/stoner-vivahteet ripauksella indie-henkisyyttä. Kappale tuuttaa leijailevat lauluharmoniat päin näköä, ennen kuin kuulija on edes ymmärtänyt, mitä tapahtuu. Kokonaisuus pysyy kumminkin ilmavana, mitä kumminkin rummut rikkovat todellisuuden epätäydellisyyden nimissä. Yhteenvetona ”Cherubian Hand” sopisi pohjoismaisen rikos- tai draamasarjan tunnuskappaleeksi kuin nyrkki silmään, joten sormet ristiin, jospa joskus saisimme Sorjosesta uutta kautta uuden tunnuskappaleen kera!

colors changing GIF

https://www.facebook.com/stonedstatuesofficial

Stoned Statues – ”Demento

Tässäpä vasta paketti! Stoned Statues tarjoilee ominaisella soundillaan vaikutteita modernista metallista, progesta, grungesta ja Jimi Hendrixistä. Kokonaisuus on jollain hämärällä tavalla maanläheinen, mutta silti todella uskottava rock-jyrä. Toisaalta jokainenhan tietää, ettei bändiä jaksa kuunnella, jos laulaja ei miellytä. Tässä tapauksessa laulajan kirkas ja vivahteikas omaperäinen ääni tulee varmasti jakamaan mielipiteitä. Positiivisella asenteella sen saa kumminkin käännettyä voimavaraksi, ja tulevaisuudessa se tulee erottamaan Stoned Statuesin massasta.

Excited Season 5 GIF by The Office

Huh huh… Demonurkan aihetta miettiessäni en todellakaan osannut odottaa NÄIN kovaa kattausta. Ihan hiljaiseksi vetää tämä ”girl power” ja tekee päätöksestä todella vaikean. Jokin kriteeri siis täytyy voittajan valinnassa olla, ja se olkoon tänään ominainen soundi. Ominaisella soundillaan tämän viikon Demonurkan voittajaksi julistankin Stoned Statuesin kappaleella ”Demento”.

 

Hei! Älä kumminkaan vielä sulje tätä artikkelia, vaan tiputa oma tai bändisi demo alla olevaan demoupload-linkkiin!

https://kaaoszine.fi/demoupload/