Demonurkka vol. 166 (vk 10/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 14.3.2021

Heti kättelyssä pahoittelen, ettei viime viikolla tullut Demonurkkaa. Aihetta jonkin verran sivuuttaen voimme mennä kronologisessa järjestyksessä tämän Demonurkan kategoriaan sekä bändeihin. Tällä viikolla paneudumme nimittäin perinteisestä rockista ammentaviin bändeihin, jotka ovat s.e.rKolmas Yö sekä Bad Apples.

https://www.facebook.com/serfinland/

s.e.r – ”Reload

s.e.r:in kappale yhdistelee vaikutteita 70-luvun rock-musiikin ja bluesin välillä. Bändillä on ollut toisin sanoen siis vain yksi tavoite: tehdä musiikkia, jota voi mennä soittamaan ihan mihin tahansa. Eikä siinä mitään moitittavaa, kun jätkät tekevät vain sitä mitä osaavat ja mistä tykkäävät!

Kuultavissa on erittäin samantyyppinen soundi kokonaisuudessaan kuin esimerkiksi Slash’s Snakepitilla. Mainittakoon vielä, että kyllä minä henkilökohtaisesti menisin kapakkaan mieluusti istuskelemaan sekä kuunteleman kyseistä bändiä! Joten sormet ristiin ja toivotaan tämän kuvitelman toteutuvan mahdollisimman pian.

Jerry Seinfeld Lol GIF

https://www.facebook.com/kolmasyo/

Kolmas Yö – ”Kaunis Paholainen

Kaunis Paholainen” on kappale, joka omalla energiallaan erottuu tänä päivänä julkaistavasta musiikista erityisellä tavalla. En tiedä, mitä mustaa magiaa bändin äänityksissä on käytetty, vai onko bändillä kaikessa yksinkertaisuudessaan aikakone. Sillä Kolmas Yö kuulostaa pelottavan paljon siltä, että heidän musiikkinsa olisi kirjoitettu ja äänitetty vuosikymmeniä sitten. Farkkurotsi niskaan ja kyläfestareille mars!

dance GIF

https://www.facebook.com/BadApples4Rock/

Bad Apples – ”Rabbit Hole

Bad Apples on tämän kolmikon musta lammas. Vaikutteet näkyvät kyllä nimessä ja musiikillisessa ulosannissa. Sen lisäksi bändi on kumminkin pyrkinyt modernisoimaan näitä vaikutteita, jotka ovat aika pitkälti Iron Maidenin ja Led Zeppelinin maastossa.

Lopputulos ei kumminkaan ole uniikeinta mahdollista musiikkia. ”Rabbit Hole” kuulostaa nimittäin hämmästyttävän paljon eräältä nimeltä mainitsemattomalta bändiltä, joka silloin tällöin vilahtelee uutisotsikoissa mitä ihmeellisimpien tapahtumien johdosta. Toisaalta kun kokonaisuus on tällä tasolla, niin luulisi sen omankin soundin piakkoin löytyvän.

alice in wonderland GIF

Jälleen kerran saimme yhdessä todistaa, että kyllä meillä Suomessa vaan osataan tehdä tuota oikeaa musiikkia! Mutta kuka tästä kolmikosta sitä tekee parhaiten? Siihen en osaa vastata, enkä haluakaan. Joka tapauksessa minun täytyy julistaa voittaja, ja se olkoon s.e.r kappaleellaan ”Reload”.

Ja tosiaan täältä alta löytyykin demoupload-linkki!

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat