Demonurkka vol. 168 (vk 12/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 28.3.2021

Tällä viikolla demonurkassa tarkastellaan suomalaisen rock-musiikin tulevaisuudenlupauksia, joita ovat Aston Kalmari, Rajapinta sekä Kaskas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/astonkalmari/

Aston Kalmari – ”Sininen huone

Bändi käsittelee kappaleessaan masennuksen tunteita ja aiheesta puhumisen vaikeutta. Ulosanti on kumminkin menevä, niinkin menevä, että melkein tekisi mieli laittaa jalalla koreaksi. Tästä johtuen sisälleni kasvoikin suuri ristiriita. En tiedä, miten sitä purkaisi, mutta se näkyy ulkomaankielistä musiikkia kuunnellessa. Englanniksi on jotenkin normaalimpaa laulaa pahasta olosta, ja genreen katsomatta kappaleista löytyykin paljon viittauksia masennukseen, riippuvuuksiin ja kuolemaan. Toki ne ovat joillekin genreille ominaisia aiheita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Aston Kalmari on joka tapauksessa halunnut tehdä tämän kappaleen, jotta mielenterveysongelmista puhumisen kynnys madaltuisi. Taustalla on siis tärkeä sanoma, ja jos yksikin pystyy kappaleeseen samaistumaan ja saamaan sitä kautta voimia arkeen, uskon bändin onnistuneen tehtävässään!

You Got This Mental Health GIF by YouTube

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/rajapintayhtye/

Rajapinta – ”Kaikuja ikuisuudesta”

Rajapinta on yhtye, joka kuulostaa siltä, jos Tuure Kilpeläinen ja Negative tekisivät yhdessä musiikkia. Todella kauniita melodioita ja abstrakteja ajatuksia yhdistettynä jokaiselle tuttuihin tunteisiin. Toimiva kokonaisuus, josta ei löydä moittimisen aiheita, vaikka kuuntelisi yhä uudelleen ja uudelleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

romance flirting GIF

https://www.facebook.com/triokaskas/

Kaskas – ”Suljen silmäni sinulta”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Suljen silmäni sinulta” yhdistelee ovelasti rokkia punk-asenteella sekä hyödyntää myös itämaisia melodioita. Kappale tihkuu itsevarmuutta ja oman arvonsa oivaltamista. Kaskasissa kiteytyy todella hyvin tämä kuuluisa ”Girl Power”, ja kappale laittaa odotukset energisestä liveshow’sta korkealle.

Sand Dune Reaction GIF

On mukavaa kirjoittaa bändeistä sekä etuoikeutettua kuunnella julkaistua musiikkia ensimmäisten joukossa. Ja vaikka Demonurkan viikottaisen voittajan valitseminen onkin leikkimielistä, kyllä tässä aina joutuu miettimään, kuka tässä joukossa on ”paras”.

Tällä viikolla kallistun kumminkin abstrakteihin ajatuksiin sekä kauniisiin melodioihin. Tämän viikon Demonurkan voittaa Rajapinta, kappaleellaan ”Kaikuja ikuisuudesta”.

 

Psst! Demoja tänne, niin pääset säkin omilla tai bändisi kappaleilla edustamaan Demonurkkaan:

Lähetä demo

Luetuimmat

Uusimmat