Demonurkka vol. 169 (vk 13/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 4.4.2021

Tämän viikon Demonurkassa pyrimme löytämään tuttua turvallista groovea kitaroilla soitettuna, mutta tämän viikon bändien musiikki ei jää pelkästään siihen. Nyt on siis hyvä hetki laittaa turvavyöt kiinni, kun The Siren Brothers, Behind This Guilt ja FEYYAY määrittelevät raskaan musiikin uusiksi.

https://www.facebook.com/thesirenbrothers/

The Siren Brothers – ”Roaring Whales

The Siren Brothers soittaa modernia metalcorea, ja sillä on nuorekas soundi, josta paistaa läpi nälkä ja tekemisen ilo. ”Roaring Whales” on vahvaa suorittamista, ja se sopii erittäin hyvin kesän odotukseen, sillä kappaletta kuunnellessa tulee väistämättä mielikuvia iloisesta festarikansasta. Saa nähdä, milloin bändi pääsee nousemaan lauteille ja vallottamaan koko maailman!

Espn Party GIF by X Games

https://www.facebook.com/behindthisguilt/

Behind This Guilt”Womanizer”

Womanizer” on kappale, joka yhdistelee piirteitä hard rockista, goottimetallista, suomi-iskelmästä sekä bluesista. Tämä kokonaisuus on kumminkin verhoiltu teatraallisin nahkapäällystein, minkä johdosta kappaleesta tulevat mieleen Kiss ja Lordi. Vahvoista vaikutteista huolimatta bändi on luonut suhteellisen uniikin soundin, eikä täten Behind This Guiltin kaltaisia alternative-rokkijyriä aivan joka päivä tule vastaan. Epäselväksi jäi kumminkin, onko tämä bändi lavatanssibändi vai bändi, joka villitsee ihmiset Keski-Euroopan suurilla festareilla.

Enjoy Reaction GIF

https://www.facebook.com/officialfeyyay/

FEYYAY – ”Epic Man

Kappaleesta tulee helposti mieleen Muse, mutta bändin kappaleesta löytyy hyvissä määrin hulluteltua kokeellisuutta, joka pidetään grooven ansiosta aisoissa.  Bändillä on myös hyvä lähtökohta, sillä näen bändin yhtä selkeästi sekä Weekend-festivaalin että Rock Festin päälavalla. ”Epic Man” on nimensä veroinen kappale, koska siitä ei puutu ”eeppisyyttä”. Aiemmin mainitsemani hulluteltu kokeellisuus luo jopa henkisen riitin omaisen tietoisuuden sekä epätietoisuuden välisen tilan. Tätä lisää!

baby dancing GIF

Jälleen kerran on tullut se hetki, kun olisi tarkoitus tehdä jonkin sortin yhteenveto tämän viikon bändeistä. Jälleen kerran olen kumminkin positiivisesti yllättynyt, miten mahtavaa musiikkia Suomessa tehdään. Eikä tälläkään kertaa ”voittajan” valitseminen ole helppoa. Olen joka tapauksessa vieläkin tietynlaisessa shokissa erään tämän viikon bändin johdosta. Tästä syystä valitsen voittajaksi FEYYAYn kappaleella ”Epic Man”.

Luetuimmat

Uusimmat