Demonurkka vol. 17 (vk 7/2016)

Demonurkka 2015Tällä viikolla Demonurkassa ahtaudutaan liian kireisiin farkkuihin ja tupeerataan hiukset kunnon käkkärälle, sillä viikon teemana on . Rapeita riffejä revityissä farkuissaan meille tarjoilevat Smokin’ Aces, ja . Kaikilta kolmelta kireiden farkkujen voimaan luottavalta yhtyeeltä olen valinnut yhden kappaleen kunkin osaamista edustamaan. Jutun lopussa selviää kappaleista parhaimman säveltänyt yhtye, joka pääsee muiden Demonurkan voittajien tapaan kisaamaan paikasta Kaaoslavalla tulevan kesän Nummirockissa. Yhteensä neljä bändiä valitaan Kaaoslavan parrasvaloihin paistattelemaan.

 

Smokin’ Aces – ”The RuckusSmokin' Aces

Vuonna 2009 perustettu Smokin’ Aces on kuin hyvin rasvattu rock-kone, jonka kaikki palaset sopivat saumattomasti yhteen. Tämä helsinkiläinen rock-kone julkaisi vuonna 2014 ensimmäisen ja nimeä ”24/7” kantavan EP:n. Liian aktiivisesta julkaisutahdista Smokin’ Acesia ei tosin voi syyttää, sillä viime vuonna yhtye julkaisi vain yhden uuden kappaleen. Viime vuosi taisi näiden helsinkiläisten osalta mennä keikkaillessa ja uusia kappaleita tehdessä, sillä uusi EP on valmisteilla. Demonurkkaan olen valinnut pari vuotta vanhan ”24/7” EP:n avausraidan ”The Ruckus”. Kappaleen säkeistöt muistuttavat kitarariffeiltään hyvin vahvasti Hanoi Rocksin ”Tragedyn” vastaavia. Populäärimusiikki on tunnetusti sitaattien taidetta, joten eiköhän tämä laina voida tulkita kopioinnin sijaan pikemminkin kunnianosoituksena Hanoi Rocksille. Toisaalta pieni oikeudenkäynti saattaisi hyvinkin antaa Smokin’ Acesin uraan sen tarvittavan lisäpotkun, että myös levy-yhtiöiden sedät ja tädit innostuisivat yhtyeestä.


https://www.facebook.com/SmokinAcesOfficial?ref=hl

Smokin' Aces

 

 

Sinful Society – ”Let Me BurnSinful Society

Nelihenkinen Sinful Society lähestyy Demonurkkaa tammikuussa ilmestyneellä EP:llään. EP:n kylkiäisenä saapuneen saatekirjeen mukaan yhtyeen vahvimpia tuntomerkkejä ovat tiukka groove ja tarttuvat melodiat. Korvissani on ilmeisesti jotain vikaa, sillä tähän päähän EP:ltä löytyvän ”Let Me Burn” -kappaleen melodiat eivät kovin hanakasti tarttuneet. Yhtyeen soittotaidot ja etenkin vokalisti Riina Tuulian laulutaidot ansaitsevat kuitenkin kiitoksen. ”Let Me Burn” on loppujen lopuksi ihan mukavaa hyvän mielen rockia, vaikka melodiat eivät minua mukana saaneetkaan hyräilemään. Ja mitä lehmänkellon käyttöön tulee, niin tiedätte kyllä.


https://www.facebook.com/SinfulSocietyBand/

Sinful Society

 

 

Disorder Town – ”The ManifestoDisorder Town

Nivalasta Demonurkkaan tiensä auraa Disorder Town. Tämä nelihenkinen yhtye on perustettu vuonna 2013 ja rock on homman nimi. Yhtyeen laulaja Teemu Viljamaan ilmaisu muistuttaa hiukan Jonne Aaronista, joten ehkäpä Disorder Townilla voisi olla mahdollisuudet Aaronin iskelmöintiin kyllästyneiden Negative-fanien katseiden käännyttäminen Nivalan suuntaan. ”The Manifesto” on irroitettu yhtyeen kuluvan vuoden tammikuussa ilmestyneeltä ”Meaning Of Life” EP:ltä. Kappale on EP:n paras ja omaa roiman annoksen hittipotentiaalia. Kappaleen ja luonnollisesti myöskään EP:n tuotanto ei kuitenkaan saavuta yhtyeen sävellyskynän terävyyttä, mikä on hyvien kappaleiden kannalta sääli, sillä paremmalla tuotannolla ja ammattimaisella videolla varustettuna ”The Manifesto” saattaisi herättää jopa syvään ikiuneen vaipuneen Negative-fanin.

http://www.mikseri.net/artists/disordertown.153986.php

Disorder Town

 

Tämän viikkoisen Demonurkan voittajaksi valikoitui Hanoi Rocksia ovelasti lainaileva Smokin’ Aces, joka pääsee muiden Demonurkan voittajien tapaan kilpailemaan himoitusta paikasta Kaaoslavalla kuluvan vuoden Nummirockissa.

 

Jos mielit yhtyeesi kanssa Demonurkkaan, lähesty meitä demollasi tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua