Demonurkka vol. 171 (vk 15/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 19.4.2021

Olen koittanut pohtia, miten näistä demonurkista saisi monipuolisempia. Demonurkan aiheenahan voi olla melkeinpä mikä vaan, kunhan se on bändejä yhdistävä tekijä. Tällä viikolla syvennymme kuitenkin indierokkiin, sillä se tuntuu mukavalta vastapainolta viime viikon death metalille. Pidemmittä puheitta voimmekin siirtyä tuoreen kotimaisen indierockin tarjontaan The Heatonsin, Ahvenen, sekä Mitän tuotoksien avulla.

https://www.facebook.com/theheatonsmusic

The Heatons Maria

Maria” on kappaleena raikaan boheemi. Soundimaailmasta välittyy kuulijalle huolettomuus ja se toimii  hyvin, varsinkin kun yhdellä jos toisellakin, (itseni mukaan lukien) on hyvien kelien johdosta selkeästi kevättä rinnassa. Ja nyt kun rupeaa tarkemmin asiaa miettimään, niin itselleni ei ainenkaan tule yhtäkään samankaltaista suomalaista yhtyettä mieleen. Lähin esimerkki tältä istumalta olisi varmastikkin The Crash, mutta sekin on ennemmin tunnelmallinen yhtenäisyys, kuin itse musiikillinen.

Lets Go Dancing GIF by The Lonely Island

https://www.facebook.com/ahvenverkossa

Ahven – ”Maskipaskiainen

Maskipaskiainen” on selkeästi kappale, johon on purettu omaa turhautuneisuuttaan. Se on kumminkin oiva esimerkki tilanteesta jossa negatiiviset tunteet käännetään voimavaroiksi. Lopputulos onkin kiistelemättä vaarallinen korvamato, joka saa hymyn huulille, sillä kappaleesta tulee mieleen Paavo Pesusienen tunnusmusiikki, jos Irwin Goodman olisi sen esittänyt.

Mask Be Safe GIF by Aaron Taos

Mitä – ”Ensiaskeleet

Ensiaskeleet” on kaunis tunnelmallinen kappale, joka toimii hyvin taustamusiikkina töitä tehdessä. Se kumminkin kestää tarkempaakin kuuntelua, ja siihen on helppo samaistua eri tasoilla. Soundillisesti kappale taas kuulostaa Herra Ylpön, sekä Samuli Putron risteytykseltä. Kokonaisuutena hyvä konsepti, joka uppoaa varmasti pienen hienosäädön jälkeen moniin suomalaisiin!

wake up wtf GIF by Samuel Davis

 

Tämän viikon demonurkan voittaa korvamatonsa johdosta Ahven, kappaleellaan ”Maskipaskiainen

 

Demoupload linkki löytyy myöskin tuttuun tapaan täältä, jos sinulla tai jollain projektillasi on hinkua päästä demonurkkaan!

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat