Demonurkka vol. 172 (vk 16/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 25.4.2021

Tämän viikon Demonurkan bändit kannattaa tallentaa omalle salisoittolistalleen siltä varalta, että tarvitsee lisäpuhtia treeniin! Unohdetaan siis viime viikon kukkaisniityt ja siirrytään hardcore metalin mieltä avartavaan maailmaan Defiantin, Necrocoughin ja Failedin sulosointujen tahdittamana.

https://www.facebook.com/Defiantxvx/

Defiant – ”Kill Your Idols”

Kappaleen intro luo odotuksen rauhoittavasta henkimaailmasta, mutta se katoaa mielestäsi yhtä nopeasti kun sinne ilmestyikin. En siis suosittele tätä kappaletta joogakurssille, vaikka se omalla tavallaan voisi olla hyvinkin mielenkiintoista. Puhutaan hetki nyt kumminkin ihan tosissaan. ”Kill Your Idols” noudattaa pitkälti samaa kaavaa läpi kappaleen. Se osoittautuu tässä tapauksessa kumminkin positiiviseksi yllätykseksi, sillä kappaleen kaavaa voisi luonnehtia raskaaksi, matalaksi ja anteeksipyytelemättömäksi. Tietynlainen tasapaksuudessa pysyminen luo myös turvallisen sekä kotoisan tunnelman, ja täten uskonkin, että bändin toinen ”koti” tulee ennemmin tai myöhemmin olemaan kiertuebussi.

ride raise the roof GIF

https://www.facebook.com/Necrocough-103976881084411/

Necrocough – ”Manmilk

Hatunnosto bändille luovuudesta, mitä tulee tematiikkaan! Soittokin on äänitteellä sujuvaa, ja olisi hienoa nähdä kyseinen bändi lavalla tikissä. En kumminkaan lähde kieltämään, etteikö muutaman kuuntelun jälkeen meno olisi niin sanotusti hektistä. Tästä huolimatta ilmassa on aistittavissa jotain kieroutunutta groovea, josta todella nautin! (Kappale löytyy bändin EP:ltä 1:59–2:49)

Relaxed Mad Men GIF

Failed – ”Sick To The Core

Jos aiemmassa kappaleessa oli ”kieroutunutta” groovea, niin ”Sick To The Core” pitää huolen siitä, että päät todella pyörivät. Tämän johdosta joku saattaisikin kysyä, onko musiikki groove metalia. Bändi kuvailee musiikkiaan kaikesta huolimatta harcoreksi, joka oletettavasti näkyy vahvemmin tulevilla julkaisuilla. Rytmillisten riffittelyiden lisäksi kappaleesta nousee vahvasti kokeilu miksauksen suhteen. Positiiviseksi yllätykseksi kappale pysyy kumminkin hyvin kasassa.

Happy Oh Yeah GIF

Tämän viikon Demonurkan voittaa Necrocough kappaleellaan ”MANMILK”, enkä usko, että kenenkään tarvitsee mitään erikseen lähteä kyselemään.

Demoupload-linkkiä tarvitsevalle taiteilijalle liitän sen vielä tänne alapuolelle. Eli jos sinulla tai projektillasi on hinkua päästä Demonurkkaan osalliseksi, niin tuo linkki on paras ja oikeastaan ainut tapa, jolla voit itse viedä asiaa eteenpäin.

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat