Demonurkka vol. 173 (vk 17/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 3.5.2021

Tämän viikon demonurkkaan on valikoitunut kolme suomenkielistä metallia soittavaa komppaniaa. Toivotetaan siis KäklöRiitasointu sekä Suden Hetki tervettulleiksi demonurkan arvioon.

Käklö – ”Kuolio

Kappale on hieno kokonaisuus, joka sisältää emotionaalisen pohjan jota laulu seuraa. Laulusta taas tulee vahvasti mieleen Tapio Rautavaaran Korttipakka”, sillä laulu on matalaa ”örinäpuhetta”. Kerrassaan piristävä lähestymistapa!

roar GIF by Handymartian

Riitasointu – ”Surujen Kitara

Kappale on siis Topi Sorsakoski cover, joka on bändin EP:n viimeinen kappale. Valitsin kyseisen kappaleen, sillä tässäkin on selkeästi uusi lähestymistapa. En todellakaan ajatellut tänään herätessäni päätyväni kuuntelemaan extreme metal -versiota yhdestä legendaarisimmasta suomalaisesta kappaleesta, mutta tässä sitä ollaan… Fantastista!

Mad Angry Bird GIF by swerk

https://www.facebook.com/BandSudenHetki/

Suden Hetki – ”Äitimaa

Kuultavissa on itämaisia vaikutteita, joita on yhdistetty moderniin metalliin. Voiko tämä kombinaatio edes olla huono? Mielipiteistä jos jostain voi kiistellä, mutta kaikki muut vastaukset, paitsi ”ei” ovat tässä tapauksessa vääriä. Uskon että Suden Hetkestä kuullaan vielä. Olisi hienoa kuulla kyseinen bändi jollain soundtrackilla, sillä itämaiset vaikutteet ja hyvä tuotanto luovat teatraalisen kuuntelukokemuksen, joka sopisi elokuvaan tai peliin kuin nenä päähän.

game boy nintendo GIF

 

Tämän demonurkan voittaja noudattaa monille tuttua kaavaa, mutta hyvä tuotanto saa sen kuulostamaan mahtipontiselta, minkä johdosta julistan voittajaksi Suden Hetken kappaleellaan ”Äitimaa”.

 

Demoupload linkki löytyy täältä! Eli jos bändilläsi tai muulla projektillasi on kutkuttava tarve julkaista musiikkia pian, niin suosittelen lähettämään sen myös linkin kautta Kaaokselle!

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat