Demonurkka vol. 174 (vk 18/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 10.5.2021

Tällä viikolla demonurkassa käymme läpi alternative rockin moniulotteista mailmaa. Tämänkertaiseksi kolmikoksi on valikoitunut DrainyardH.E.R.R.A ja Cluster Headache!

Drainyard – ”Overhaul

Bändin saundista ei oikein ota selvää, mistä vaikutteet tulevat, sillä niitä on monia. Joka tapaukasessa Drainyard kunnioittaa 90- ja 2000-luvun isojen bändien perintöä. Ja tämä nimenomainen ”Overhaul” omaa vahvan melodisen kertosäkeen, jota voisi kuunnella loopilla todennäköisesti useamman tunnin kyllästymättä. Täytyykin varmaan ottaa asiasta selvää, ja pistää jonkin sortin ihmiskokeet pystyyn!

lauren hashian win GIF

H.E.R.R.A. – ”Varjojen paratiisi

Varjojen paratiisi” menee suoraan syvään päätyyn. Kappaleen sanoja lainaten ”maan uumeniin”. Kappale kaiken kaikkiaan herättää lähinnä kysymyksiä, johon en tiedä haluaako kukaan vastauksia. Niinhän sitä sanotaan että tieto lisää tuskaa, ja jostain syystä minusta tuntuu, että sorvin ääressä on ollut astetta viisaampaa porukkaa. Pelkästään kappaleen sovitus laulun suhteen on mielenkiintoinen, sillä säkeistön melodia alkaa jonkun virren melodialla, ja muuttuu siitä Pink Floydin ”Wish you were here” kappaleen melodiaan. Ovelaa!

Excuse Me What GIF by One Chicago

Cluster Headache – ”1481″

”1481” on hyvä ralli huudatettavaksi autossa. Se tuo 2000-luvun bändien kuten Seetherin, Tokio Hotelin ja Evanesencen saundin tähän päivään. Eli kappaleesta löytyy sitä niin sanottua ”ballssia”, mutta samaan aikaan kappaleen sovitus on kumminkin dynaaminen. Tämän näytteen perusteella povaisinkin itse bändille festivaalislotteja ensi kesälle, jos kaikki menee suunnitellusti. Toisaalta joku voi varmasti kyseenalaistaa asiaa ja todeta, että tämänkaltaisen musiikin aika oli ja meni, mutta siihen en ota kantaa.

jughead jones step on it GIF by Archie Comics

Huhhuh mikä kattaus jälleen kerran! Tällä viikolla demonurkan voittaa kumminkin Cluster Headache, kappaleellaan ”1481”.

Täältä löytyy tietenkin myös tuo demoupload linkki, eli jos sinulla tai projektillasi on kutittava tarve saada demollenne hieman huomiota, niin suosittelen lämpimästi lähettämään sen linkin kautta!

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat