Demonurkka vol. 175 (vk 19/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 16.5.2021

Tämän viikon Demonurkassa saamme maistiaisia melodisen metallin tulevaisuudesta. Tällä kertaa mukaan on kumminkin valikoitunut eri alagenrejä, kuten melodista death metalia ja metalcorea. Mennään joka tapauksessa pidemmittä puheitta tämän viikon bändeihin. Ja ne bändit ovat tosiaan WINTERLEAF, Deserved Fate sekä OneMustFall!

https://www.facebook.com/winterleafskg/

WINTERLEAF – ”Leaves of Winter

Instrumenttien valossa kappale kuulostaa Children of Bodomin ja Himin risteytykseltä. Toki kappaleen tempo on hieman laahaava, mutta sillä on todennäköisesti koetettu hakea raskautta. Omaan korvaani kappale tuntuu kumminkin tasapaksulta, mikä puolestaan johtuu rummuista, jotka nojautuvat pitkälti ”tomi”-komppeihin. Ja jos nyt jotain positiivista tähän loppuun, niin ainakin tuossa introssa sekä C-osassa (?) esiintyvä riffi toimii!

forest fire GIF

https://www.facebook.com/Deservedfate/

Deserved Fate – ”Unwritten

Ei tarvitse montaa kertaa miettiä, mitä kappaleella on lähdetty hakemaan. Löytyy örinää, puhtaampaa laulua, melodisia kitarariffejä, synataustaa ja niin edelleen. Kuultavissa on siis 2010-luvulta inspiraatiota ammentavaa metalcorea. Kokonaisuutena kappale toimii hyvin, mutta pelkään pahoin, että pahaa aavistamaton kuuntelija saattaa saada tästä itselleen ärsyttävän korvamadon.

Stop-Motion Deal With It GIF by Philippa Rice

OneMustFall – ”Hollow Man

OneMustFallin soundi ei ole ehkä mikään omaperäisin, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseinen bändi on Suomesta. Vaikutteet Children of Bodomista ja Stratovariuksesta kuuluvat ja näkyvät, enkä usko, että kukaan asiaa lähtee kieltämäänkään. Ja mitä tulee nimenomaan ”Hollow Man” -kappaleeseen, niin eihän se mikään kappale ole, jos sen kitarasoolo ei lopu harmoniseen kahden kitaran tilutteluun.

Fresh Off The Boat Reaction GIF

Jokaiselta bändiltä löytyi hyviä juttuja ihan tyylilajinkin puolesta. Tällä viikolla OneMustFall kuitenkin yhdisteli parhaiten melodista laulua ja melodisia kitarariffejä. Täten julistankin OneMustFallin tämän viikon Demonurkan voittajaksi ”Hollow Man” -kappaleensa johdosta.

Ja siinä tapauksessa, jos sinulla tai bändilläsi on hiljattain julkaistua musiikkia, niin älä suotta tunne tunnontuskia, vaan lähetä se Demonurkkaan demoupload-linkin kautta!
https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat