Demonurkka vol. 176 (vk 20/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 24.5.2021

Tämän viikon demonurkkaan on valikoitunut kolme toisistaan todella erillaista kilpailijaa. Mikä näitä hetken päästä kuultavia kappaleita ja kappaleiden tekijöitä sitten yhdistää? Kyseiset tyylinäytteet ovat vilpitöntä musiikkia, jossa yhdistellään genrejä niinkuin niitä ei olisikaan. Mennään siis pidemmittä puheitta tämän viikon kolmikkoon, johon kuuluu SoalSante ja Dogs of Mumbai.

Soal – ”Hue

Kappaleen alkupäässä on kuultavissa rytmeillä leikittelyä, joka etenee ovelasti jazz-kitarasooloon. Tämän jälkeen kappale jatkaa kumminkin kasvuaan ja muuttuu odottamattomalla tavalla varteenotettavaksi metalcoreksi. Yksinkertaisimmillaan ”Hue” on siis kappale, joka on täynnä yllättäviä käänteitä ja kitarasooloja. Toisaalta kappale on instrumentaali, joten täytyyhän sitä jollain tavalla säilyttää kuuntelijan mielenkiinto.

Old Man Lips GIF

Sante – ”Ihon alla

Ihon alla” muistuttaa tunnelmaltaan todella paljon Happoradion tuotantoa. Siihen on kumminkin lisätty runsain mitoin modernin pop musiikin elementtejä. Tästä johtuen uskallan henkilökohtaisesti uskoa, että tässä saattaa olla suomirockin tulevaisuus. Toki moni näitä demonurkkiakin lukeva samaistuu varmasti kanssani siihe seikkaan, että tästä kappaleesta jäi uupumaan niin sanotut ”ballssit”. Annetakoon tämä kumminkin tässä vaiheessa vielä anteeksi, sillä eihän kukaan ole seppä syntyessään.

Danny Trejo Cerveza GIF by Salitos

Dogs of Mumbai – ”Young Tango

Tämä kappale todistaa jälleen kerran, että yksinkertainen musiikki toimii todella hyvin, kun sen tekee hyvin. Kirsikkana kakun päällä toimivat torvet ja jonkinlainen synamelodia. ”Young Tango” on todella pop-painotteinen kappale, mutta laulajan ääni, kappaleen harmonisuus ja tämän yhtälön muodostama tunnelma muodostavat jotain, mitä ei ihan joka päivä kuule!

Tom Delonge Reaction GIF

Tämän viikon kilpailijoista erityisesti Dogs of Mumbai teki minuun lähtemättömän vaikutuksen kappaleellaan ”Young Tango”. Täten julistankin heidät manttelinperijäksi ja tämän viikon demonurkan voittajaksi.

 

Täältä löytyy myös tuo demoupload linkki. Eli jos tunnet kutkuttavaa tarvetta lähettää projektisi uusimman kipaleen demonurkkaan, niin tätä tietä, olkaa hyvä.

https://kaaoszine.fi/demoupload/