Demonurkka vol. 178 (vk 23/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 14.6.2021

Tämän viikon demonurkassa perehdymme punk-vivahteiseen rock-musiikkiin. Tänään tulemme kumminkin huomaamaan, että kyseinen kaljanjuontimusiikkikin on monitulkinnaista. Ja tästä vastaa tämän viikon kolmikko Standing CrewArpia, sekä Uraaniputki.

https://www.facebook.com/standingcrewtheband/

Standing Crew – ”Freak Accident”

Kappale puksuttaa eteenpäin kuin höyryjuna. Hiilen korvikkeena toimii kuitenkin rumpukomppien groove. ”Freak Accident” on niin sanottua vanhan liiton rock-jytää, joka muistuttaa etäisesti Smackia. En uskokaan, että kappaleen aihe on ihan tuulesta temmattu, sillä onhan näitä tapauksia nähty milloin missäkin. Propsit moniulotteisesta kappaleesta, joka toimii samalla muistutuksen sanana siitä, että kannattaa pitää järki päässä.

family guy dont drink and drive GIF

https://www.facebook.com/arpiarocks/

Arpia – ”Ruma maailma”

”Ruma maailma” jäljittelee hyvin 2000-luvun loppupuolen suomirock-soundia. Mieleen palaavat ajat, jolloin The Voice -televisiokanava oli vielä olemassa. Tämän kappaleen perusteella Arpia onkin kategoriaa CMX. Mutta onko tämä sattumaa, vai onko kyseinen bändi kenties ollut jonkin sortin esikuva? Sillä ei ole väliä, kun homma tomii!

Bear Dancing GIF by TikTok

https://www.facebook.com/uraaniputki/

Uraaniputki – ”Kanaa ja Riisiä

Uraaniputki on selkeästi uudemman sukupolven ääni. Soundista kuuluu läpi vahvasti kalifornialaiset vaikutteet, minkä lisäksi kappale kertoo salilla käymisestä. Ja niinhän se menee, ettei kukaan tee kappaletta aiheesta, johon hänellä ei ole samaistumispintaa. Fitness ja body positivity ovat tällä hetkellä mediaseksikkäitä aiheita, joita tuutataan monesta tuutista ulos, minkä takia ”Kanaa ja Riisiä” on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten maailma ja musiikki muuttuvat. Vaikka kappale saattaa tuntua pintaraapaisulta tai väkisin väännetyltä, kertoo se sanottavansa (täytyy pumpata rautaa, että porukka ei hypi silmille).

People Dancing GIF

Tällä viikolla isoimman vaikutuksen teki Uraaniputki kappaleella ”Kanaa ja Riisiä”. Kappaleessa oli hyvä idea ja se on ajankohtainen. En kuitenkaan usko, että kyseinen tematiikka löytää paikkaansa raskaammasta musiikista ihan vielä. Vaikkei se mitään haittaisikaan, jos meno on muuten kohdillaan.

Alla olevan linkin kautta pystyt lähettämään tuttuun tapaan omaa tai projektisi tuoretta musiikkia meille!

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat