Demonurkka vol. 18 (vk 8/2016)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.2.2016

Demonurkka 2015On taas tullut aika arvostella demoja. Tällä kertaa Demonurkassa kuunnellaan vähän kaikenlaista rockia. TonyGirlin vaihtoehtorock, Sulferdustin progerock ja Nuke Mutantsin psychobilly rock ’n’ roll ovat tarkan arvioinnin, arvostelun, arvottamisen ja nillittämisen alla. Viikon paras pääsee kilpailemaan paikasta Nummirockin Kaaoslavalla. Yhteensä neljä bändiä pääsee esittelemään rokkikukkouttaan tai -kanuuttaan Kaaoslavalla tämän kesän Nummirockissa.

TonyGirl – ”Murdering Lights”

Vantaan Korsosta saapuu TonyGirl iloisella ranteita auki viiltelevällä alternative-meiningillään. Biisi ”Murdering Lights” on artistin toinen sinkku ja ilmestyy virallisesti parin viikon päästä Spotifyihin. Biisi alkaa ihan lupaavasti ja onnistuu oikeastaan kuulostamaan 3 Doors Downin ”Here Without Youlta”. Siihen ne yhteneväisyydet loppuvatkin. ”Murdering Lights” on eteenpäin raahaava masennusbiisi. Ensimmäinen kuuntelu ei antanut oikein mitään, mutta toisella kuuntelulla kappale alkoi avautua. Tämä musiikki ei ole kaikille tarkoitettua. Oikean yleisön saavuttaessaan se kuitenkin toimii varmasti. Kuuntele vaikka itse Spotifystä ensi kuussa.

https://www.facebook.com/tonygirlofficial/?fref=ts

giphy (2)

 

Sulferdust – ”Mel Gibson”

Neljä vuotta koossa ollut Sulferdust on kotoisin Imatra-Helsinki-akselilta. Bändi keikkailee ahkerasti ja on jopa onnistunut saamaan radiosoittoa maailmalla. Biisi ”Mel Gibson” ei valitettavasti ole yhtä hurmaava kuin Mel Gibson elokuvassa Maverick, mutta ei onneksi niin ällö kuin Mel Gibson elokuvassa Mitä nainen haluaa. Kappale on sellainen kiva bluesia ja progea ja sen sellaista sekoitteleva rokkibiisi. Kyllä sitä ihan iloonsa kuuntelee, mutta mitään biisistä ei muista sen loputtua. Tämä ei johdu siitä seikasta, että biisi olisi huono, vaan siitä, ettei siinä ole mitään kovin omaperäistä. Omaperäisyys ei suinkaan ole laadun tae. Monet ihmiset pitävät vanhasta ja tutusta – jos sinä olet tällainen, Sulferdust voi olla juuri sinun juttusi.

http://sulferdust.com/

giphy (1)

 

Nuke Mutants – ”Bottlecaps and Broken Glass”

Helsinkiläinen Nuke Mutants on soittanut psychobillyään parisen vuotta. Nuoressa bändissä riittää niin kovasti energiaa, ettei juuri mikään voi tulla kuuntelunautinnon tielle. Aivan älyttömän kovaa menoa. Läskibasso pomppii hienosti esille, ja eihän millään muulla oikeastaan edes ole väliä. Tästä tulee hyvä mieli, minä haluan nähdä tämän bändin livenä.

https://www.facebook.com/nukemutantsband/?fref=ts

giphy

 

Yllättääkö ketään, jos tämän viikon voittaja on Nuke Mutants? Bändi pääsee siis kilpailemaan paikasta Nummirockin Kaaoslavalla. Onnea koitokseen.

Demoa vain edelleen tähän osoitteeseen: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat