Demonurkka vol. 181 (vk 26/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 5.7.2021

Tämän viikon demonurkan aiheeksi on valikoitunut progressiivisen rockin vaikutteita ammentavat yhtyeet. Ja jos tämä alagenre ei jostain syystä ole sinulle entuudestaan tuttu, huoli pois! Tämän viikon bändit nimittäin tietävät jopa vuosikymmenien takaisella kokemuksella mitä tekevät.  Mennään siis pidemmittä puheitta nurkan bändeihin, johon tällä viikolla on valikoitunut Portrait of BeyondSeitsenvuori ja Elias Koivulehto.

https://www.facebook.com/portraitbeyond/

Portrait of Beyond – ”Watch In The Night

Kappaleesta löytyy piirteitä melodisesta metallista, mutta toisaalta genren rajat ovat kuin veteen piirretty viiva. ”Watch In The Night” onkin hyvä esimerkki monitulkinnaisesta musiikista, sillä jollain oudolla tavalla kappaleesta tulee mieleen myöskin Eagles. Mielleyhtymä juurtaa juurensa todenäköisesti rauhallisemmasta säkeistöstä, jota seuraa tasapaksuhko kertosäe, joka tasapaksuudestaan huolimatta vetää vertoja monimuotoisemmallekin kertosäkeelle.

spirit GIF

https://www.facebook.com/seitsenvuori/

Seitsenvuori – ”Kuunvalo

Kuunvalo” yhdistelee progressiivista suomirokkia, punkkia sekä iskelmää. Tästä johtuen kappale onkin positiivinen yllätys, sillä kappaleen dynamiikka pysyy todella hyvin kasassa.  Lisäksi kappaleen sanoissa voisi tietyllä tavalla olla viittauksia yöllisistä kirjoitussessioista, joka omalta osaltansa kertoo myös läsnäolosta ja ympärillä olevan hahmottamisen taidosta. Toisaalta sanoitukset jäivät hieman hämärän peittoon, ja täten pohjautuukin vain omiin spekulaatioihini!

the eclipse moon GIF by hoppip

https://www.facebook.com/Elias-Koivulehto-Kokemus-106237454930454/

Elias Koivulehto – ”Valkoinen Kohina”

Kappaleesta kuuluvat vahvat big band -vaikutteet, joka tuo ensimmäisenä mieleen Ultra Bran. Kyseisestä kappaleesta löytyy toisin sanoen menoa ja meininkiä useammalle kuuntelukerralla, kertosäkeen ”Onelineria” unohtamatta. Kirsikkana kakun päällä toimii sävellajivaihdoksilla höystetty kromaattissävytteinen kitarasoolo.

GIF by FOX International Channels

 

Tämän viikon demonurkan voiton vie Elias Koivulehto kappaleellaan ”Valkoinen Kohina”. Onnittelut voitosta!

 

Täältä löytyy myöskin tuo demoupload-linkki. Kannattaa klikata sitä ja katsoa mitä sieltä löytyy, jos sinulla tai jollain projektillasi sattuu olemaan tuoretta musiikkia.

https://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat