Demonurkka vol. 182 (vk 27/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 12.7.2021

Tämän viikon demonurkkaan on valikoitunut kolme psykedeelisestä rokista ammentavaa bändiä. Mutta mikä hienointa, jokaisella nurkan bändillä on hieman erilainen soundi. Mennään pidemmittä puheitta tämän viikon kattaukseen ja toivotetaan Magma SmokeLinturatas, sekä Wagtails tervetulleiksi!

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

https://www.facebook.com/magmasmokerocks/

Magma Smoke – ”Rock ’N’ Roll State of Mind

Kyseinen kappale on livetaltiointi Magma Smoken Maanalaisen-keikalta, ja olinkin aluksi skeptinen asiasta. Hetken kappaletta kuunneltuani en kuitenkaan pystynyt jättämään tätä versiota Demonurkasta pois. Tunnelma on nimittäin lähes käsinkosketeltava, ja täten toimiikin hyvänä taustamusiikkina vaikka siivotessa, mutta kestää myöskin tarkempaakin kuuntelua.

Moving The Simpsons GIF

https://www.facebook.com/Linturatas-102403604961988/

Linturatas – ”Jupiter

Kappale yhdistelee erilaisia maailmoita, jotka tarjoavat kuuntelijalle erilaisia mielenmaisemia. Tässä yhteydessä haluankin painottaa, miten hienosti kappaleen dynamiikka toimii. Monesti tällaisissa tapauksissa saattaa tuntua, että kappale vaihtuisi, vaikka se onkin yhä sama teos.

Felix The Cat GIF by Tomas Brunsdon

Wagtails – ”Old, Cold Love

Kappaleessa on monelle tuttu 70-lukua henkivä, polkeva groove, joka on tuotu onnistuneesti tähän päivään. Kyseistä 70-luvun soundia ruokkii myös taustalla olevat urut – tai uruilta kuulostava kitara. Joka tapauksessa varman oloista tekemistä!

Dance Cat GIF

Tämän viikon Demonurkan voiton vie Linturatas kappaleellaan ”Jupiter”. Kappaleen dynamiikka sekä onnistuneet vaihdokset… – eli käytännössä kaikki olivat kohdillaan, kun puhutaan psykedeelisvaikutteisesta musiikista!

Luetuimmat

Uusimmat