Demonurkka vol. 183 (vk 28/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 19.7.2021

Tämän viikon demonurkassa vaihtelun vuoksi taas hieman tuttua ja turvallista death metallia. On hienoa huomata miten laaja juurikin raskaan musiikin tarjonta on suomessa, mutta tällä kertaa nurkkaan on eksynyt myös saksalainen sekä itävaltalainen bändi. Toisin sanoen arpaonni suosi tällä kertaa SAROF, Suidakraita, sekä Despising Agea!

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

https://www.facebook.com/SAROF-band-1610753515841316/

SAROF – ”The Prominent Ones

Ensireaktioni kappaleesta oli hämmentynyt, sillä luulin aluksi jättäneeni Lamb of Godin soimaan toiselle välilehdelle. Eikä siinä mitään, se on hyvä että vaikutteet näkyy! Ja nyt kun tarkemmin miettii yhtäläisyyksiä näiden kahden bändin välillä, niin suurin yhtäläisyys löytynee laulajien laulutekniikoista. Annettakoon tämä siis SAROFille anteeksi, ja jos tunnet olevasi edes jonkun tason ”Log-fani”, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan SAROFiin.

lamb GIF

https://www.facebook.com/Official.SuidAkrA

Suidakra – ”Darcanian Slave

Jos olet joskus kuullut puhuttavan melodisesta death metallista, niin Suidakra määrittelee tämän termin uudelleen… En tiedä mistä aloittaisin, mutta kokonaisuus on todella itseironisen kuuloinen. Se johtunee liekkö siitä että kappale on duurivoittoinen, unohtamatta tietenkin puhtaan laulun dominoivaa asemaa, mutta siitä huolimatta kitarat soittavat 16- tai 32-osia, samaan aikaan kun rumpali pistelee blastikomppia niin, että luulisi käsien väsyvän vähemmästäkin. Kokonaisuutena kumminkin erittäin mielenkiintoinen kappale, jota ei kyllä ihan joka päivä tule vastaan.

Robot Reaction GIF

https://www.facebook.com/despising.age/

Despising Age – ”In Agony’s Clutches

Varoitus, kappaleen alku saattaa aiheuttaa kovimmille ”metallipäille” touhutippoja. Kannattaa muutenkin varata tilaa pään pyöritykselle, jos semmoiseen toimintaan on yhtään taipumusta. Kappale on raskas, sanan koko merkityksessä, mutta se pitää kuuntelijan mielenkiinnon yllä vaihtuvilla toinen toistaan teknisemmillä osilla. Lyhyesti ja ytimekkäästi, tässä on sitä jotain!

Suspicious Hanna Barbera GIF by Warner Archive

 

Tämän viikon demonurkan voittaa Despising Age, kappaleellaan ”In Agony’s Clutches”. Kappale on hyvä esimerkki brutaalista death metallista, ja täten toivotankin itävaltalaiselle bändille henkilökohtaisesti hyvää jatkoa!

 

Täältä löytyy myös demoupload-linkki, joka taisi viime nurkasta puuttua. Ja tuo linkkihän on juurikin teitä lukijoita varten, eli jos sinulla tai projektillasi on tuoretta musiikkia, niin lähetä ihmeessä kappale myös demonurkan arkistoihin.

Luetuimmat

Uusimmat