Demonurkka vol. 184 (vk 32/2021)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 16.8.2021

Myös tälläkin viikolla tutustumme tuttuun tapaan kolmeen bändiin. Tämän viikon kattaukseen on valikoitunut kolme bändiä, jotka kuvailevat omaa musiikkiaan alternative metalliksi. Siirrytään siis pidemmittä puheitta tämän viikon bändeihin ja toivotetaan BlacknurseDemetra\s scars, sekä Dear Mother tervetulleiksi!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/blacknurseband/

Blacknurse – ”Snake Is My Only Lover 2″

Kappaleesta tulee mieleen 2000-luvulla radiossa soineet metallibändit, eikä tässä sinänsä mitään vikaa ole. Uskon kumminkin vahvasti, että se juna meni jo. Ja tässä tapauksessa tuntuu, että Blacknurse pyrkii musiikillisesti tavoittelemaan EvanesencenHimin sekä muiden tuon ajan jättiläisten hittimateriaalia. Henkilökohtaisesti en kumminkaan ”Snake Is My Only Lover 2″ laita samaan kastiin kun aiemmin mainittujen tuotantoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

ville valo baby GIF

https://www.facebook.com/Demetras-Scars-553475878138965/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Demetra\s Scars – ”Going Trough

Kappale on monipuolinen sekä mielenkiintoinen matkanomainen kuuntelukokemus, joka rikkoo erinäisiä genrerajoja. On myös mukava huomata miten tulkinnanvarainen käsite ”vaihtoehto/alternative” on musiikin suhteen. Joillekin se tarkoittaa musiikkia, joka ei soi radiossa, kun toisille se on jotain uutta ja outoa. Demetra\s Scars onkin löytänyt hyvän kultaisen keskitien, sillä ”Going Trough” yhdistelee radioystävällisiä aineksia, mutta tekee siitä jotain uutta ja outoa, josta muodostuu bändin ominainen soundi. Tästä johtuen tahdonkin uskoa, että kyseisestä bändistä tullaan kuulemaan ennemmin tai myöhemmin.

Sacha Baron Cohen Thumbs Up GIF by Amazon Prime Video

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/dearmotherofficial/

Dear Mother – ”Satellite”

Kappale on modernia kevyttä metallia poppikertsillä höystettynä. Toteutus on kuitenkin mielenkiintoinen ja kappaleen dynamiikka koostuu useista kerroksista. Ikäväkseni joudun kuitenkin sanomaan kappaleen olevan loppupeleissä aika mitään sanomaton. Kappaleen tuotanto ja muutamat teknisemmät osat ovat tietysti vaikuttavia, ja bändi varmasti löytää oman kuuntelijakuntansa, vaikka minä en henkilökohtaisesti siihen kuulukkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bored To Death Reaction GIF

Tämän viikon demonurkan voittaa ominaisen soundin omaava Demetra\s Scars, kappaleellaan ”Going Trough”. Bändin tapa yhdistellä erilaisia vivahteita eri genreistä oli tällä kertaa parasta alternative metallia.

Lisään vielä demoupload linkin, jota kautta pystyt helposti lähettämään tuoretta musiikkia demonurkan arkistoihin.

https://kaaoszine.fi/demoupload/