Demonurkka vol. 187 (vk 1/2022)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 2.1.2022

Niin taas yksi vuosi vierähti. Jälleen kerran täytyy nostaa purjeet ja lähteä katsomaan, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Otetaan Demonurkan kanssa kuitenkin pehmeä aloitus vuodelle, sillä tämän viikon genreksi on valikoitunut garage rock. Viikon bändeiksi valikoituivat puolestaan Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro, Moffat ja Somber Distortion.

Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro – ”Väkivaltaa

Kappaleella on sekava sanoma, mutta samaan aikaan ”Väkivaltaa” luo soundin puolesta erittäin kesäisen ja menevän skeittilautoja ja kaljaa sisältävän miljöön. Kappaleesta saakin helposti ”peace, love and rock &roll” -vaikutelmia, mihin on lisätty ripaus pelkoa tulevasta ja mahdollisia muistoja menneestä. Kokonaisuutena toimiva konsepti, mutta samaan aikaan bändi kuulostaa ärsyttävän paljon Atomirotalta.

Jump Monster GIF by Gifes Con Ensalada

Moffat – ”I Love The Internet

Tässä kummallisessa kappaleessa yhdistyvät Judas Priest, Led Zeppelin ja Kalifornia. Kombo, ja miten se toimii, on helposti säväyttävintä, mitä olen vähään aikaan kuullut. Kappaleesta ei puutu myöskään sitä niin sanottua ”ballsia”. ”I Love The Internet” hyppii melkein epämiellyttävästi eri osien välillä. Se kertoo todennäköisesti siitä, että bändin käsitys omasta soundistaan on hukassa, tai sitten se on todella laaja. Asianlaita on epäselvä ja ainoa varma asia on se, ettei sekasotkua saa siivota.

Dance Maniac GIF by morning

Somber Distortion – ”Burden

Kappaleen minuutin mittainen intro ottaa kuuntelijan lämpimään grungen suolaiseen syleilyyn. Toisin kun introsta voisi odottaa, on pudotus itse kappaleeseen yllättävän pehmeä. Säkeistön taustalla tasaisesti hakkaavat rummut pitävät kokonaisuuden kasassa, vaikka vahvasti efektien peitossa olevat kitarat pyrkivätkin rikkomaan tuota tasaista sykettä. Kappaleen tuotannollinen puoli on hyvällä tavalla räkäinen ja antaa hyvin potkua hidastempoiseen kappaleeseen.

Relax Skin GIF by chrisohara

Tässä se nyt oli, vuoden ensimmäinen Demonurkka! Bändit valikoituivat sopivan erilaisiksi, ja kaikilla niistä on omat hyvät puolensa. Minun onkin vaikea valita yksi bändi, joka lunastaa voitollaan mahdollisuuden päästä esiintymään Nummirockiin… Voitto menee kumminkin Moffatille!

Muistuttelen myös, että demoupload-linkin kautta voi laittaa omaa musiikkia tulemaan ja hyvällä tuurilla päästä osalliseksi viikkottaisiin demonurkkauksiin.

Luetuimmat

Uusimmat