Demonurkka vol. 189 (vk 4/2022)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 23.1.2022

Rupesin tässä demoja selaillessa katselemaan olkani yli, ja huomasin että viime rock-henkisestä demonurkasta on vierähtänyt tovi. Tästä johtuneen mielijohteen seuraukset ovat suurimmalla osalla tiedossa, mutta jos jostain syystä putosit kärryiltä, niin tämän viikon demonurkka käsittelee tosiaan rock-musiikkia sen kummemmin kategorisoituna. Tämän viikon rock demonurkkaan on valikoitunut Garter Snake, Honey Di Jones ja The Hawkans.

https://www.facebook.com/gartersnakeband/

Garter Snake – ”Don’t Wanna Come Down

Kappale muhinoi syvällä 80-luvun popimmalla puolella, mutta soundiin on ahdattu onnistuneesti tämän päivän tasaisen tehokasta särö-soundia, jonka lopputulema on vähintäänkin ihokarvoja nostattava. Toisin sanoen ”Don’t Wanna Come Down” on onnistunut esimerkki 80-luvun melodisen power balladin tuomisesta tähän päivään. Käsitellen siinä samalla omien päänsisäisten demonien kanssa taistelua, josta jokaisella on varmasti omakohtaisia kokemuksia.

Green Bay Packers Creep GIF by Martellus Bennett's Text Back Pack
https://www.facebook.com/HoneydiJones/

Honey Di Jones – ”Mos Eisley

Johan on jätkillä ”lungi” tuntuma, jota luonnehtisin Slashin ja Duff McKaganin kaltaiseksi symbioosiksi… Jos he soittaisivat punk rokkia skeittiparkissa. Kappale tuntuu toisin sanoen keskeneräiseltä ja siltä että jonnekin on kiire. Totuus löytyy kumminkin yleensä jostain sieltä keskeltä, ja uskonkin kaiken menevän taiteellisen vapauden piikkiin ja musiikin toimivan paremmin livenä. Ja jos ei muuta, niin kappale herättää ainakin kesäisiä tunnelmia ja lievän ironian, kun tuijottaa ulos pimeään; kannattaa kokeilla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
skate park GIF by The NGB
https://www.facebook.com/thehawkans/

The Hawkans – ”Hero on Fire

Kappale pyörii pitkälti Scorpions -vyöhykkeellä, kumminkin soundaten kovin suomalaiselta. Kokonaisuutena kappale kumminkin toimii, ja jos tässä joskus keski-ikäiseksi kasvaa, niin lupaan laittaa kappaleen herätyskellon soittoääneksi. Tässä kappaleessa nimittäin on jotakin mahtavaa energiaa ja itse kun en oikein aamuihmiseksi kykene, niin jos tästä sitten joskus saisi sitä potkua päivään.

Sweet Tooth Dog GIF

Tämän viikon demonurkan voittajaksi on valikoitunut bändi, jolla on uskottava ja upea ääninen naissolisti. Tämä kyseinen bändi on siis Garter Snake, ja demonurkan voiton tähden he lunastavat mahdollisuuden päästä esiintymään tämän vuoden Nummirock festivaaleille.

Vielä on siis aikaa lähettää demoja Kaaoszinen demonurkan arkistoihin ja päästä osalliseksi tätä jännitysnäytelmää. Demoupload-linkin löydät helposti tuosta alhaalta, ja sieltä myös tarkemmat ohjeet demojen lähettämiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy