Demonurkka vol. 190 (vk 6/2022)

Kirjoittanut Mikael Säynevirta - 6.2.2022

Kerta kiellon päälle -asenne jakaa hyvin usein mielipiteitä mutta riippuu hyvin usein myös asiayhteydestä. Tässä tapauksessa, halusitte tai ette, tämänkin viikon Demonurkka paneutuu rockiin. Tällä kertaa mukana ovat Taikakaulin, Boyar ja S.e.r.

https://www.facebook.com/taikakaulinofficial

Taikakaulin – ”Rautahepo

Jos ”Rautahepoa” pitäisi kuvailla tyhjentävästi yhdellä adjektiivilla, olisi se ”rapsakka”. Soundit ruokkivat kokonaisuutta ja luovat mukavaa vintage-vaikutelmaa. Likaista mutta samalla niin kamalan kaunista, että tanssijalkaakin jo melkein vipattaa. Jos joku viisas on joskus päässyt sanomaan, että yksinkertainen toimii, niin tässä tapauksessa tuo viisas on ollut aivan oikeassa.

Johnny Depp Gold GIF by Magnolia Pictures
https://www.facebook.com/boyarband/

Boyar – ”Place For Me

Place For Me” -kappaleessa kuuluu vaikutteita monista eri genreistä, mutta ne sulautuvat, yhtään liioittelematta, hyvin yhteen. Siitä johtuen ”Place For Me” onkin todella mukaansatempaavan sulosointuista kuunneltavaa. Kappaleen avainasemassa toimivat ehdottomasti harmonia ja syntetisaattorin urku-soundi, joka sopii kappaleeseen kuin nenä päähän.

narfsounds keyboard synth korg keyboardist GIF

S.e.r – ”Eyes

Soinnutukseltaan ja tunnelmaltaan ”Eyes” mukailee RadioheadinCreep”-kappaletta, jos Johnny Cash olisi tehnyt siitä oman versionsa. Kokonaisuutena kappale on tasaista ja turvallista maisemamatkailua, kunnes kappaleen lopussa tuleva alternative picking -kitarasoolo antaa vähän potkua hidastempoiseen kappaleeseen. Lysti loppuu, ikävä kyllä, lyhyeen ja kuten olettaa saattaa myös itse kappale…

college basketball lol GIF by ESPN

Tämän viikon Demonurkan voittaa urkuvoittoinen Boyar, joka myös lunastaa mahdollisuuden päästä esiintymään tämän vuoden Nummirockiin.

Täältä, tutusta ja turvallisesta paikasta löytyy demoupload-linkki, jonka kautta on helppo lähetellä omia demoja Demonurkan arkistoihin:

Luetuimmat

Uusimmat