Demonurkka vol. 22 (vko. 12/2016)

Demonurkka 2015Hyvää pääsiäisviikonloppua, arvon lukijakunta! On jälleen aika Demonurkan, jossa kolmesta kisaajasta karsitaan viikon paras kappale, joka viime viikon nurkan tapaan pääsee kisaamaan paikasta Dark River -festivaaleilla. Tällä viikolla nurkassa kilpailevat kuopiolainen Asylum 8, sekä rovaniemeläiset poppoot Beneath Under ja Dreadicide melodisen puoleisella mätöllään. Tuttuun tapaan olen valinnut kultakin yhtyeeltä yhden kappaleen, jonka koen edustavan hyvin heidän osaamista. Parhaan kappaleen purkittanut bändi paljastuu jutun lopussa.

Asylum 8-ThanatophobiaAsylum 8 – Thanatophobia”

Raskaampaa menoa höystettynä elektronisilla syntikkalinjoilla: konsepti kuulostaa varsin paljon Amaranthelta, eikö vain? Näin olisi helppo olettaa, mutta tässä ei ole popista kyse. ”Thanatophobian” tarkoittaessa kuolemanpelkoa bändi on onnistunut luomaan hyvinkin ahdistuneen ja pelokkaan oloisen taustan tälle iki-ihanalle ja hilpeälle tuntemukselle. Edellä mainitut syntikkalinjat eivät jää missään vaiheessa häiritsemään, eivätkä tunnu lainkaan kappaleeseen päälle läntätyltä pinnalliselta kikkailulta, vaan toimivat yhtä elävänä osana kappaletta kuin muutkin soittimet. Ainoa moitinnan kohde jonka kappaleesta keksin, on matalimpien örinöiden artikulaation ajoittainen epäselvyys. Onneksi näin käy vain pariin otteeseen kappaleen aikana, sillä muuten se on äärimmäisen mieluisa korvamato. Nautin.

discoboogie

Asylum 8 Facebookissa

Beneath Under logoBeneath Under – ”Final Harvest”

Seuraavaksi vuorossa oleva Beneath Under lähestyi Demonurkkaa ”Final Harvest”-sinkullaan. Bändi tuo esiin melodisuuden musiikissaan elektronisuuden sijaan perinteisemmällä tavalla syntikka- ja kitaraliidien muodossa. Vaikka kappale ei tarjoakaan mitään varsinaisen uutta pöytään, on se kuitenkin hyvin toimiva kokonaisuus. Huomasinkin kiinnittäväni huomioni yllättävän usein kappaleen kitaratyöskentelyyn: linjat ja soundit ovat selvästi hyvinkin vahvasti harkittuja ja ovatkin yksi kappaleen parhaista osista. Syntikkalinjat tuovat kappaleeseen mahtipontisuutta ja ilmavuutta, etenkin kertosäkeessä. Tästäkin kappaleesta haluaisin poimia huomioksi epäpuhtaiden vokaalien artikulaation, sillä hyvinkin usein örinät puuroutuvat eivätkä kuulosta siltä, että niissä varsinaisesti laulettaisiin mistään.

Bändin Facebook-sivujen mukaan varsinainen kappale julkaistaan 8.4, mutta bändin Youtube-kanavalta löytyy teaser-video kappaleesta.

hevipeura

Beneath Under Facebookissa

DreadicideDreadicide – ”Caeli Solus Nimbus”

Tämän viikon bändeistä Dreadicide on ainoa kappaleensa suomeksi laulava yhtye. He lähestyivät Demonurkkaa viime vuonna julkaistulla ”Demo 2015”-demolla, jonka kappaleista valitsin levyn avaavan ”Caeli Solus Nimbus”-kappaleen. Sen äänimaailma on hyvin täyteläinen, eikä kosketinsoittajan ja kahden kitaristin voimin päräyttävän bändin musiikissa jää yhtäkään nurkkaa tyhjäksi. Tästä juontuu myös kappaleen suurin ongelma, sillä ajoittain hommaa yksinkertaisesti vain tapahtuu liikaa kerralla. Kappale on kuitenkin vastoinkäymisistään hyvin toimiva ja tuo ajoittain mieleen Children of Bodomin.

keytar

Dreadicide Facebookissa

Jokainen taidonnäyte oli omalla sarallaan hyvä, mutta voittoon ylsi ehdottomasti Asylum 8 teknokuoloilullaan. Bändi pääsee siis kisaamaan paikasta Dark River -festivaaleilla. Boogie on!

Jos haluat bändisi tuotoksen esiintyvän Demonurkassa, voit lähestyä meitä demollasi osoitteessa http://kaaoszine.fi/demoupload/

Hyvää pääsisäistä kansalle!

Kommentit