Demonurkka vol. 3 (vk 46/2015)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.11.2015

Heipä hei demokansa. Olette tottuneet Tapio Aron tykitykseen Demonurkassa. Tästä lähtien Demonurkkaa naputtaa kaksi toimittajaa, jotta saadaan demobändejä enemmän esille. Tämänkertaisen Demonurkan teemana on punk/hc. Lukija on hyvä ja asettaa yhteiskuntakriittisen vaihteen päälle ja on valmis voimaan pahoin kaikesta olevasta ja olemattomasta.

Viikon artistit ovat Berusat UpprorVisto ja  Wellu Pirinen. Jokaiselta artistilta esittelen yhden biisin ja valitsen parhaan bändin kolmesta. Viikon paras soitetaan Aki Häkkisen toimesta Pääkallopaikka-ohjelmassa Radio Autereessa. Ohjelmaa voit kuunnella maanantaisin klo. 10-11.

Wellu Pirinen – Nalle parka sairastaa

welluprofiili[1]

Wellu Pirinen on omien sanojensa mukaan itä-suomalainen punkartisti, joka nauttii pientä kulttimainetta. Hän esiintyy enimmäkseen soolona, koska on niin ennalta-arvaamaton esiintyjä. Kirjoituspaikkaani läntiseen Suomeen Pirisen kulttimaine ei luonnollisesti vielä kiirinyt. Näyttäisi myös siltä, ettei mystisessä Itä-Suomessa ole internetiä, sillä Wellu Pirisestä ei löydy mitään kovin jännää luettavaa, vaikka kulttihahmo onkin. Tartuin P. Werise… eikun W. Piriseen vähän vastahakoisesti, sillä demo ”Nalle parka sairastaa” vaikutti ideana vain todella väsyneeltä. Nimibiisi ei kovin suuria tunteita herättänyt, mutta demon toinen biisi ”Älkää lyökö poliisia” oli älyttömän kovaa kamaa. Kunnon 77-punkia ja vihaa ja kyllästymistä ja kansanryhmää vastaan kiihottamista. Ikuinen penseyteni kaikkea kohtaan lähti karisemaan ja mietinkin tässä, että pitäiskö lähteä sinne Itä-Suomeen etsimään Wellua ja liittyä hänen kulttiinsa.

https://soundcloud.com/wellu-pirinen

Berusat Uppror – s/tkasetti_kansi

Berusat Uppror tulee Karjaalta ja todistaa, ettei suomenruotsalaisuuteen kuulu vain yhteislaulun luikauttaminen käsipalloa pelatessa. Ehei, kyllä ruotsiksi huutaminen kuulostaa ihan yhtä pahalta kuin suomeksi. Nukuin ruotsintunnit, joten biisien sanomasta en mitään ymmärrä, mutta aggre on sitä tasoa, että perusidea tulee kyllä selväksi. Tämä on hienoa musiikkia ja internetiä selatessani sain selville, että bändi keikkailee aika paljon, mm. Puntalassa viime kesänä. Demolla ei huonoja biisejä ole, joten kuunneltavaksi valitsen avausbiisin ”Rädd För Mitt Liv”.

https://www.facebook.com/berusat.uppror

Visto – EP

Viston demo on jo lähes vuoden vanha, mutta otin sen silti arvosteltavaksi. Urbaanin sanakirjan mukaan ”visto” tarkoittaa jotakin inhottavaa ja on siis pohjois-suomalainen murresana. Visto vaikuttaakin Oulusta käsin neljän henkilön voimin. Kuuden biisin EP on aggressiivista hc-punkia. Mukavaa on se, että biisit ovat rehellisen suomenkielisiä. Sanoista ei selvää saa, mutta bändin bandcamp -tili tarjoaa lyriikat luettavaksi. Ne ovat täynnä harmitusta erinäisistä asioista. EP:n biisit ovat tasalaatuisia, mutta jos yksi biisi täytyy nostaa kansan korville kuultavaksi, niin se on ”Tule Uni”. Tuutulaulu ei ole kyseessä vaan traaginen tarina kuoleman kaipuusta.

 

Tämän viikon nurkkaan päähäpeäjäksi valikoitui Wellu Pirinen. Radiot siis huomenna taajuuksille.

Demoja kannattaa edelleen lähettää osoitteeseen: http://kaaoszine.fi/demoupload/