Demonurkka vol. 31 (vk 21/2016)

Kirjoittanut Tapio Aro - 29.5.2016

Demonurkka 2015Demonurkassa mennään tänään teemalla melodiat ja mörinät. Olen siis valinnut demobändien kirjavasta joukosta kolme melodioita mörinöihinsä yhdistelevää yhtyettä, jotka ovat See No Sorrow, Sacred Dimension ja Embrace The Abandoned. Kultakin näistä kolmesta olen valikoinut yhden kappaleen kunkin parasta osaamista edustamaan. Jutun lopussa selviää kappaleista parhaan aikaansaanut yhtye, joka pääsee kisaamaan himoitusta paikasta ensi kesän Dark River Festivalilla.

See No Sorrow – ”Here I Stand” See No Sorrow

Iisalmesta kajahtaa modernia metallia korvakäytäviimme. Vallan ehtiväistä porukkaa nämä iisalmelaiset, sillä See No Sorrow on ennättänyt pistää pihalle jo kaksi omakustanteista EP:tä sekä yhden omakustanteisen albumin, joka kulkee nimellä ”Eden” ja löytyy kokonaisuudessaan mm. Spotifystä. Albumilta Demonurkkaan olen valinnut kappaleen ”Here I Stand”, joka esittelee rankan rynkytyksen ja ärjynnän lisäksi myös yhtyeen taitoa kutoa ja toteuttaa varsin veikeitä ja hyvin raskaaseen kokonaisuuteen sopivia melodioita. Erityismaininnan See No Sorrow ansaitsee kappaleen kertosäkeestä, jonka melodiaa huomaan muutaman kuuntelukerran jälkeen öliseväni epävireisesti mukana. Tämä kertosäe saattaa viedä nämä iisalmelaiset vielä pitkälle.


https://www.facebook.com/seenosorrow
See No Sorrow

 

Sacred Dimension – ”My Mindsacred dimensions

Hangosta Demonurkalle oman tuotoksensa toimittaa melodiseksi metalliksi musiikkiaan kutsuva Sacred Dimension. Tämä kahdeksankätinen yhtye on varsin vähäsanainen saatekirjeessään mainiten vain, että ovat voittaneet Hard Rock Rising -bändikilpailun vuonna 2015. Enemmän olisi ollut mukava tietää, mutta mennään nyt näillä ja otetaan kuunteluun yhtyeen kappale ”My Mind”. Kappale alkaa menevästi. Säkeessä mukaan saadaan rankat mörinät, joista vastuussa ainakin videolla ovat yhtyeen basisti ja kosketinsoittaja. Kertosäkeessä mukaan tulee vielä puhtaat vokaalit, joista videon mukaan on vastuussa yhtyeen kitaristi. Sacred Dimensionin kitaristi ei olekaan mikään turha jäsen, sillä hän vastaa riffittelyn ja varsin oivallisten puhtaiden vokaalien lisäksi myös kappaleen komeasta kitarasoolosta. Kitarasoolon jälkeen kappaleessa päästään varsin erikoiseen kohtaan, jossa kitaran ja basson lisäksi riffittelemässä on myös koskettimet. Omaperäinen ratkaisu, mikä ei kuitenkaan tunnu aivan loksahtavan kokonaisuuteen. Mieleen ratkaisu kuitenkin jää, joten kaipa se voidaan myös ajatella jonkinlaisena koukkuna. Kappaleen parasta antia ovat ehdottomasti kertosäkeissä kuultavat puhtaat vokaalit. Jos Bullet For My Valentine joskus kaipaa taustalauluilla varustettua kitaristia, suosittelen ottamaan yhteyttä Sacred Dimensioniin.


https://www.facebook.com/sacreddimensionfinland/
Sacred Dimension2

 

Embrace The Abandoned – ”HeritageEmbrace The Abandoned

Kuopiosta Demonurkkaan saapuu Embrace The Abandoned, joka kuvailee musiikkiaan vahvojen melodioiden ja raskaan turpasaunan yhdistelmäksi. Tämä vuonna 2011 perustettu yhtye on lähestynyt Demonurkkaa vuoden 2015 alkupuolella julkaistulla ”Never Forget The Oath” EP:llään, mutta julkaissut muutama päivä sitten videolla varustetun ja nimellä ”Heritage” kulkevan uuden kappaleen, joten otankin EP:n sijaan ruodittavaksi tämän ihka uuden kappaleen. Ensimmäisillä kuuntelukerroilla ”Heritage” kuulostaa suhteellisen sekavalta alati vaihtuvine osioineen. Muutaman kuuntelukerran jälkeen saan onneksi kappaleen kertosäkeistä jonkinlaisen otteen ja huomaan availevani suutani mukana. Ensimmäisillä kuuntelukerroilla täysin huomaamatta jäänyt ja hempeähkö välikohtakin alkaa muutaman kuuntelun jälkeen löytää paikkaansa korvissani. Huomaan, että kappale kestää kuuntelua varsin hyvin, sillä löydän siitä joka kuuntelukerralla uusia asioita. Nyt alan kiinnittää huomiota myös kappaleen sanoitukseen, joka vaikuttaa varsin omaperäiseltä. Pisteet Embrace The Abandonedille kiinnostavasta ja kuuntelua kestävästä kappaleesta.


www.facebook.com/embracetheabandoned
Embrace The Abandoned

 

Kolmesta kovatasoisesta kappaleesta suurimman vaikutuksen tällä erää teki ”Here I Stand”, jonka esittäjä See No Sorrow pääsee kilpailemaan paikasta Dark River Festivalilla.

 

Jos mielit yhtyeinesi Demonurkkaan, lähesty meitä julkaisullasi osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat