Demonurkka vol. 33 (vk 23/2016)

Demonurkka 2015Kesäkuun toiseen Demonurkkaan hidastetaan tempo kesäisen keveäksi ja noukitaan demolaarista kolme vähän kevyempää ilmaisua harrastavaa yhtyettä, joiden musiikkia yhdistävät myös puhtaat laulut ja 70-luvulle viittaavat ainekset. Yhtyeet ovat Thermate, Resham ja Cyan Stone, joista jokaiselta olen valinnut yhden kappaleen kunkin terävintä taitoa edustamaan. Jutun lopussa selviää kappaleista kauneimman tehnyt yhtye, joka pääsee täten kisaamaan paikasta tämän kesän Dark River Festivalilla.

Thermate – ”Probhet”  Thermate

Kuopiolainen Thermate lähestyy Demonurkkaa viime vuonna julkaistulla ja kaksi kappaletta sisältävällä julkaisullaan. Yhtye on kuitenkin pistänyt kuluvan vuoden toukokuussa ulos neljä kappaletta sisältävän ”Off To Hades” -EP:n, jonka päätin ottaa myös kuunteluun. EP:n kappaleista suurimman vaikutuksen tekee komeasti rakennettu ja melkein kahdeksan minuuttia kestävä ”Probhet”. Kappaleen parasta antia ovat blacksabbathmaiset dynamiikan vaihtelut sekä noin kaksi ja puoli minuuttia kestävä loppuhuipennus kitarasooloineen kaikkineen. Vaikka kappale on hyvä ja tuotanto toimii, niin se kuuluisa viimeinen silaus jää puuttumaan. Ehkäpä jonkinlainen roso Thermaten ilmaisussa voisi olla kaivattu lisä.


https://www.facebook.com/thermate

Thermate

 

Resham – ”Vieraana auringonResham

Nyt ollaan salamyhkäisen yhtyeen äärellä, sillä Reshamista ei löydy netistä muuta tietoa kuin että yhtye on Helsingin Vallilasta. Saatekirjeessäkin yhtye on hyvin vähäsanainen ja mainitsee vain Soundcloud-sivunsa. Resham kulkee myös musiikkinsa puolesta omia polkujaan, sillä yhtye on julkaissut vain yhden, vähän päälle kaksikymmentä minuuttia kestävän, ”Vieraana auringon” -kappaleen. Kyllä kappaletta kuuntelee, mutta siitä on massiivisen ja polveilevan rakenteensa johdosta erittäin hankala saada minkäänlaista otetta. Ensimmäisellä kuuntelukerralla kappaleesta jää mieleen noin kahdenkymmenen minuutin kohdalla ilmaantuva ja kappaleen päättävä hieno melodia. Toisella kuuntelukerralla kappale alkaa jo paikoin avautua, mutta kokonaisuus pysyy edelleen mysteerinä. Kahdenkymmenen minuutin kohdalla kuultava melodia kuulostaa toisellakin kuuntelukerralla tuoreelta. ”Vieraana auringon” on kokonaisuus, mutten silti pistäisi pahaksi, vaikka siitä irrotettaisiin lyhyempiä pätkiä kuulijoita houkuttelemaan.

Resham

 

Cyan Stone – ”DesertCyanStoneDesert

Jyväskylästä Demonurkkaan haahuilee Cyan Stone. Yhtye on julkaissut kaksi omakustanteista EP:tä, joista vuonna 2015 julkaistun ja kaksi kappaletta sisältävän ”Desert”-EP:n yhtye on lähettänyt kuunneltavaksemme. EP on hyvä, joskin hyvin lyhyt – kokonaisuus kellottaa vain vähän päälle kymmenen minuuttia. Toisaalta täytekappaleita ei ole, ja kaksi kappaletta kuuntelee mielellään useammankin kerran peräkkäin. Muutaman Youtubesta löytämäni pätkän perusteella Cyan Stone on myös todella vakuuttava livenä, jolloin yhtyeen neljän jäsenen yhteensoittotaito tulee myös parhaiten esille. Myös yhtyeen jäsenten yksilötaidot ovat kovalla tasolla. Vielä kun Cyan Stone onnistuisi tekemään hitin, niin Ruotsin Blues Pills saisi näistä jyväskyläläisistä vakavasti otettavan haastajan.


https://www.facebook.com/Cyan-Stone-1396205737287144/

Cyan Stone2

 

Viikon voittajaksi valikoitui raikkaasti groovaava ”Desert”, jonka esittäjä Cyan Stone pääsee kilpailemaan paikasta Dark River Festivalilla.

 

Jos mielit yhtyeinesi Demonurkkaan, lähesty meitä julkaisullasi tuolla: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua