Demonurkka vol. 43 (vk 47/2016)

Kirjoittanut Tapio Aro - 27.11.2016

rp_Demonurkka-2015-245x173.jpgSuomenkielinen punkrock on kolmea Demonurkkaan valittua yhtyettä yhdistävä tekijä tällä erää. Punkrockia paiskovat yhtyeet ovat VVV, Björkby Morgon ja Ei kiinnosta, joista jokaiselta olen valinnut yhden kappaleen teille soitettavaksi. Jutun lopussa selviää kappaleista parhaiten pauhaavan tehnyt yhtye, joka pääsee kipailemaan palkinnoista.


VVV – ”Rokkimuija95”   vvv

VVV eli Vitun kova vasara pisti syyskuussa pihalle ”Never Forget” EP:nsä, joka sisältää viisi ovelilla sanoituksilla ja maukkailla melodioilla kyllästettyä kappaletta. EP on todella vahva kokonaisuus, josta ei löydy yhtään täytekappaletta. Julkaisun kiinnostavimmaksi voi kutsua ”Heroiini & Katri Helena” -kappaletta, sillä sen väliosassa lainataan oivallisesti Katri HelenanLintu ja lapsi” -kappaleen melodiaa, sanat ovat tosin vähän eri päästä spektriä. Tämän neronleimauksen lisäksi kappaleen kertosäkeen sanat ”Vain heroiini ja Katri Helena ispiroivat minua” herättävät mielenkiinnon, sillä netistä löytyy täysin samoilla sanoilla otsikoitu juttu, joka kertoo vakavasta huumeriippuvuudesta kärsineestä iskelmäsäveltäjä Erkki Rahkolasta. Näiden todisteiden valossa näyttää vahvasti siltä, että kappale kertoo huumeriippuvuutensa kanssa rimpuilevasta Erkki Rahkolasta. EP:n selkein hitti on kuitenkin vastaansanomattomalla energialla kyllästetty ”Rokkimuija95”, joka saa kuulijan kaipaamaan Kauppatorille ja kultaiseen vuoteen 1995.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

vvv

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

 

Björkby Morgon – ”Lokkibjorkby-morgon

Björkby Morgon on lähtöisin Vantaalta, mikä on arvattavissa myös bändin nimestä, joka suomentuu vapaasti Koivukylän aamuksi. Koivukylän aamuksi suomentuu myös trion kahdeksan kappaletta sisältävä ”Björkby Morgon” -julkaisu. Ensimmäistä kertaa julkaisua kuunnellessa kiinnitin huomiota kappaleiden sanoihin, mutta siitä syystä, että niistä ei meinaa saada mitään selvää. Tämä saattaa johtua joko sotkuisesta miksauksesta, laulajan epäselvästä artikuloinnista tai näistä molemmista. Ikävä juttu, sillä tekstit menevät tästä syystä täysin hukkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy


Björkby Morgon Facebookissa

bjorkby3

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ei kiinnosta – ”Kuningasei-kiinnosta

Tampereelta tuleva Ei kiinnosta julkaisi heinäkuussa ensimmäisen omakustanteisen albuminsa ”KARATE”, jonka nettiversiolta löytyy 12 kappaletta, levyn fyysinen versio sisältää vielä yhden kappaleen lisää. Ei kiinnosta lähestyi Demonurkkaa alunperin demolla, mutta tuskinpa yhtye pahakseen pistää, jos otan demon sijasta albumin hampaisiini. Monipuolisella albumilla on paljon erilaista menoa aina ”Bussissa”-kappaleen nopeasta rymistelystä ”Juhannustangon” kansanmusiikilta haiskahtavaan menoon. ”Liimaa”-kappaleen riffeissä taas on kuultavissa jopa metallin kalskahtelua. Vaikka ”KARATE”-albumilta löytyykin paljon erilaista menoa, kuulostavat kappaleet silti saman yhtyeen tekemiltä ja niiden moninaisuus ei ole kokonaisuutta heikentävä vaan vahvistava tekijä. Albumin parhaan kappaleen leimaa ei ole helppo lyödä, mutta yksi on kuitenkin valittava, joten menköön titteli tällä erää levyn avaavalle ”Kuningas” -kappaleelle sen monipuolisuuden ansiosta. Erityismaininta vielä yhtyeen laulajalle, joka käyttää ääntänsä monipuolisesti ja raikkaalla tavalla. Ei kiinnosta kiinnostaa.


Ei kiinnosta Facebookissa

ei-kiinnosta2

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

 

 

Viikon paras kappale on ”Rokkimuija95” ja siitä on vastuussa loistava VVV.

 

 

Jos mielit yhtyeinesi Demonurkan syyniin, postita demosi tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat