Demonurkka vol. 44 (vk 48/2016)

Kirjoittanut Janne Partanen - 5.12.2016

Joulukuussa on hyvä hieman hengähtää ja miettiä elämän arvoja. Voi juoda kupin kuumaa kaakaota ja laittaa soimaan jotakin rauhallista tai jopa hengellistä musiikkia. Voi myös laittaa tämän viikon Demonurkan biisit soimaan, ottaa kylmän oluen ja nauttia melodisemman ulosannin juhlasta. Tarjolla taas kolme bändiä ja heiltä jokaiselta yksi biisi.

lamentaium-the-past-defines-us

LamentariumForever

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lamentarium tarjoilee meille absintinkatkuista melodista death metallia. Jaa minkäslaista viinaa se tuo absintti on? Jahas, takaisin asiaan. Tämä joensuulaisen viisikon kaunis soitanta on kuin suoraan kymmenen vuoden takaa, jolloin vastaavat bändit nousivat suosioon. Kappaleet ovat melodisia ja välillä hyvinkin kauniin kuuloisia teoksia, joissa kauneuden vastapainona on vokalistin äkäinen tulkinta. Lamentarium onnistuu käyttämään syntikoita hyvin edukseen, ja ne luovat komeasti synkkää tunnelmaa biiseihin. Bändin uusinta julkaisua vaivaa oikeastaan ainoastaan tietty tunkkaisuus soundeissa, joskin muuten vallan hyvin soitettua menoa ja hyvin tasapainoinen paketti. Levyn parhaaksi biisiksi valkkasin vanhalta Sentencediltä kuulostavan ”Forever”-biisin, jonka alkutahdit saivat arvostelijan hyvälle fiilikselle.

Tästä biisi kuunteluun
Bändin kotisivut

lamentarium

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

rhotide-downfall

RhotideConsuming Sickness

Rhotide on tämän viikon toinen joensuulainen bändi, joka kertoo tyylisuunnakseen melodisen thrash metallin. Bändin viisi biisiä sisältävä ”Downfall”-EP tarjoilee meille laadukkailla soundeilla tehtyä modernia metallia. Rhotiden laulaja on varsin pätevä kaveri ja vetää niin puhtaat osuudet kuin räkäisemmätkin huudot hyvällä otteella. Bändin parasta antia on komean musiikkivideon sisältävä ”Consuming Sickness”, jonka kertosäkeä iskee alitajuntaan. Ihan pätevää mäiskettä Joensuun pojilta, ehkä ei omaperäisintä, mutta homma tuntuu toimivan.

Biisin hieno musiikkivideo
Bändin kotisivut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

rhotide

ResonanceMisguide

resonance-day-of-daysResonance on tullut pelastamaan metalcoren maineen demolaarissa. Helsingissä viime vuonna perustetun bändin miehistö on jämäkkä, ja se louhii ammattitaitoisesti ja hyvällä soundilla meteliä kuulijan korviin. Pakko kyllä sanoa, että Suomessa osataan tehdä varsin laadukasta metallia ja tyylisuuntaan katsomatta biiseissä on aina tietty uskottavuutta. Resonance on työntänyt kappaleisiin paljon kivoja jippoja, jotka tuovat hyvää maustetta biiseihin. Meno on hyvinkin modernin kuuloista. On ihme, jos tästä bändistä ei kuulla enempää. Resonancen ”Day Of Days” -lätyn parasta antia on todella komeaa kitarointia sisältävävä ”Misguide”, jonka kertosäkeistö on aidosti ”hittimateriaalia”. Bändin kannattaisi  kuitenkin ehkä miettiä nimenvaihtoa tai jotain lisäystä, sillä Resonance on suhteellisen käytetty nimi.

Bändin musiikkivideoon tästä
Bändin facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

resonance

Metalcore tuli, ja metalcore tappoi! Tämän viikon voittaja on Resonance, jonka kertosäe jäi päähän soimaan kuin tuomiopäivän pasuunat.
Bändi pääsee voittonsa kunniaksi kilpailemaan palkinnoista, jotka ilmoitetaan myöhemmin.

Jos mielit yhtyeinesi Demonurkan syyniin, postita demosi osoitteessa
http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat