Demonurkka vol. 46 (vk 50/2016)

Kirjoittanut Janne Partanen - 18.12.2016

Rockia voi soittaa monella eri tapaa. Tämä todetaan tällä viikolla Demonurkassa, kun kisailemassa on kolme kovaa, mutta erilaista rock-yhtyettä. Viekö hulluprogeilu voiton vai rehellinnen runttaus?

Sad CompanySlipping Away

sad-company
Sad Company on seinäjoella majaileva rock-yhtye, jonka musiikissa yhdistyy bändille tärkeät asiat kuten raskaat riffit, melodiset kertosäkeet ja tarttuvia sooloja. Bändi onnistuukin kyllä yhdistämään veikeällä tavalla sludgemaisen runttauksen ja rokkaavamman poljennon. Sad Companyn uusimman singlen parasta antia on sen nimikkobiisi ”Slipping Away”, jossa on kyllä reippaasti munaa ja rock-uskottavuutta. Biisi alkaa todella raskaalla riffillä ja sisältää todella komean soolon. Hyvä pojat, näin pitääkin modernia rockia soittaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tästä biisi kuunteluun
Bändi facebookissa

sad-company

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

normistakeNormistakeFrienship In A Plastic Bag
Normistake vetää rokkinsa hieman alternativemaisella otteella ja ponnistaa demonurkkaan pääkaupunkiseudulta. Bändin soitannasta tulee mieleen kanadalaiset alternative-bändit, joskin tuttuun suomalaiseen tyyliin soitossa on mukavaa suoraviivaisempaa otetta. Normistaken soitosta voi myös kuulla grungen katkuja, varsinkin bändin nimeä kantavan ep:n parhaimmassa biisissä ”Friendship In A Plastic Bag”, joka kuulostaa välillä hyvinkin paljon Nirvanalta. Jätkät vetää ihan menevää matskua ja uskon bändin olevan aika kova livebändi.

Tästä biisi kuunteluun
Bändi facebookissa

normistake

Akseli Hiltunen
Nyt Nyrjähtää

akseli hiltunen
Demonurkan tämän kerran erikoisemmasta julkaisusta vastaa Akseli Hiltunen, jonka yhteiskunnallisesti valvoutunutta rockia olisi tarjolla kokonaisen levyn verran. Progressiivista ja sopivan äkäistä suomirockia YUP-hengessä suoltava bändi potkii kyllä vallan hyvin omassa kategoriassaan, jonka kovimmat julkaisut ovat tulleet 90-luvulla. Kokonaiselta levyltä onkin vähän vaikeampi valkata parasta biisiä, sillä kappaleet ovat hyvinkin tasapainoisia keskenään. Jotenkin kantani vain kääntyy sangen kipeän kuuloisen ”Nyt Nyrjähtää” biisin puoleen, joka kyllä näyttää bändin parhaimmat puolet. YUP vertailusta kun pääsee yli on Akseli Hiltunen pirun kova uusi tuttavuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy


Bändi facebookissa

akseli-hiltunen

Olipahan taas tiukka kisa, mutta voiton vei tällä kertaa iskevyys ja tarttuvuus. Sad Company vei voiton ja pääsee tulevaisuudessa kilpailemaan palkinnoista.

Jos mielit yhtyeinesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkäähän demosi KaaosZinen suuntaan tuossa osoitteessa:
http://kaaoszine.fi/demoupload/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat