Demonurkka vol. 48 (vk 2/2017)

Demonurkan 2017 aloitellaan vähän kevyemmällä linjalla ja tarjolla olisi suomirockia erilaisissa muodoissa. Esittelyssä on kolme biisiä, joista valkataan paras, hienoin ja kaunein. Tämän viikon kisaajat ovat: , ja .

Karmia Hiljainen Hauta

Helsinkiläinen Karmia on ollut kasassa seitsemän vuotta ja se on hakenut musiikillista muotoaan lähes kokoajan. Tämänkertainen biisi ”Hiljainen Hauta” on kuin suoraan 2000-luvun alusta ja tuolloin biisi olisi auttamatta jäänyt isompien vastaavien bändien alle. Nyt vuosia myöhemmin on bändin kevyehkö ja tunnelmallinen rockmusiikki mukava tuulahdus menneestä. Sanoituspuoli toimii todella hyvin ja sen puolesta meno on taattua hittikamaa. Kappale olisi musiikillisesti ehkä kaivannut jonkun paremman koukun, mutta on sitä huonompiakin biisejä saanut radiosoittoa. Isoin kompastuskivi bändissä on vokalisti, jonka ääni ei vaan sytytä. Enemmän tunnetta mukaan ja isompaa ääntä niin hyvä tulee.

Bändi facebookissa


Luuydin Kaiken Loppu

Meluisessa ja koukeroisessa rockmusiikissa mennään vieläkin, vaikka bändi nimi sopisi hyvin raskaammallekin bändille. Jyväskylän pojat ovat kyllä vaivanneet kasaan sangen mielenkiintoisen kuuloisen biisin. ”Kaiken Loppu” biisissä käsi kädessä kulkee punkkimainen räyhä, suomirockin tarttuvuus ja metallin iskevyys. Treeniksellä livenä nauhoitetun demon soundit ja tunnelma on kohdillaan ja biisi onnistuu olemaan hyvinkin ”päällekäyvän” kuuloinen. Tätä lisää kiitos!

Bändi facebookissa

Tästä kappale kuunteluun

Kyynaaamat Helmikuu

Nyt mennään nostalgisissa fiiliksissä vielä kauemmaksi. Häikäilemättä 80-luvun lopun syntikkapainotteista suomirockia soittava Kyynamat iski kyllä niin puun takaa soundillaan, että arvostelijan piti tarkistaa onko kyseessä oikeasti vuonna 2015 perustettu bändi. Kyllä vaan ja piru vie nyt on jätkät löytäneen musatyylin, joka pitää tuoda takaisin. ”Helmikuu”-biisi on häikälemättömän tarttuva ja siitä paistaa kaikki ihana tökeryys mikä tekee sen ajan musiikista ajatonta. Tarttuvan kertosäkeen omaava biisi on kyllä niin kesähittimateriaalia, että nyt nopeasti joku tekemään video tulevalle kesälle. Nerokasta ja hienoa musaa!

Bändi facebookissa

 

Tämän viikon virkein yllättäjä oli Kyynamat, jolle voi povata valoisaa tulevaisuutta, kunhan bändi saa musiikkinsa paremmin ihmisten kuuluville. Onneksi olkoon, ja he pääsevät tulevaisuudessa kilpailemaan palkinnoista. Kaikki nyt vaan reippaasti ihmettelemään bändin tuotantoa!

Mikäli mielit yhtyeinesi kanssa Demonurkan syyniin, pistäpä demoasi tuohon osoitteeseen: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua