Demonurkka vol. 52 (vk 6/2017)

Kirjoittanut Janne Partanen - 12.2.2017

Ah Kuopio, tuo kalakukkojen luvattu maa, Savon sydän ja yksi hienoimpia kaupunkeja, mitä Suomi päällään kantaa! Kaupungista tuntuu ponnistavan pirun paljon uusia kovia bändejä, joten tämänviikkoinen demonurkka on täysin omistettu Kuopiolle!

Bowden Road – Centerfold
Modernia metallia ja kasarirokkia samassa kasassa? No, miksipä ei. Bowden Road yhdistelee nämä kaksi elementtiä mielenkiintoisesti yhteen ja onnistuu luomaan jotain sangen hämmentävän kuuloista matskua. Reckless Love meets Avenged Sevenfold? Bändin uusin sinkku on varsin tarttuva ja toimii yllättävän hyvin. Alkuun ultrakasari pääriffi meinaa tuntua tökeröltä, mutta muuten biisi kyllä potkii hyvin. Varsinkin kertosäkeessä on kivasti hittibiisimateriaalia. Hyvä pojat!

Bändi Facebookissa

OngelmaOon Velaton
Vuonna 2014 perustettu punktrio ottaa vaikutteensa mm. 70-luvun punkista, joskin kyllä tuolta modernimman puolen paukettakin löytyy. Ongelma soittaa rehellistä ja hyväntuulista punkkia, josta tulee mieleen Kivesveto Go Gon rento soitanta. Meno on katu-uskottavaa, ja soundipuollella mennään ehkä jopa liiankin hyvillä soundeilla. Bändin viimeisin julkaisu on 7-tuumainen ”Sohva”-ep, jonka parasta antia on ”Oon Velaton” -biisi, jota arvostelija toivoo pääsevänsä joskus laulamaan.

Bändi Facebookissa

The CotardsI Got A Problem
Tämän viikon tylyintä antia tarjoilee The Cotards, joka soittaa simppeliä ja alkukantaista punkkia, jonka juuret ulottuvat 70- ja 80-luvun jenkkibändeihin. Turpaan tulee siis niin, että hampaita hirvittää. C-kasettina julkaistu uutuus-ep ”Metal War” sisältää läjän niin pirun kovaa matskua, että sieltä oli kova homma löytää parasta biisiä. ”I Got A Problem” iski kuitenkin koviten. Jos perinteinen ja simppeli punkki kiinnostaa, suosittelen tarkastamaan The Cotardsin livekunnon, jos on tilaisuus.

Tuosta biisi kuunteluun

Bändi Facebookissa

Parin punkkibändin keskellä omintakeisuus nousi voittajaksi, eli tämän viikon demonurkassa voiton vie Bowden Road. Vallan vinkeän kuuloinen bändi, josta toivottavasti kuullaan vielä tulevaisuudessa.

Kirjoittanut: Janne Partanen