Demonurkka vol. 54 (vk 8/2017)

Kirjoittanut Janne Partanen - 26.2.2017

Suomen kieli on ollut hyvin esillä Demonurkassa, ja niin se on nytkin. Tällä viikolla perinteisen punkin tai raskaamman poljennan tilalla kuitenkin katsastetaan alternativebändejä. On aika sukeltaa musiikin vietäväksi!

Etsitty ”Vaihdetaan Suunta”

Etsitty on Jyväskylästä maailmalle ponnistava raskasta alternativemetallia soittava trio, jonka musiikissa painottuvat melodinen poljento, raskaat riffit ja iskevät kone-elementit. Stam1nan leiristä on haettu vaikutteita, mutta yllättäen samoihin mittoihin ei päästä. Etsitty sotkee Lemin poikien pakkaa sopivalla kädellä, ja kasaan on saatu kuitenkin aika iskevää materiaalia, joka uskaltaa myös haastaa ”isommat pojat”. Varsinkin kone-elementit Etsitty tekee todella hyvin, ja niitä olisikin voinut olla reippaasti enemmän. Onko aika hankkia bändiin neljäs tyyppi painelemaan nappeja? Kolme biisiä sisältävän promon parasta antia on biiseistä selkeästi omaperäisin ”Vaihdetaan Suunta”, jonka kertosäkeen punkmainen poljento tarttuu kivasti takaraivoon.

Bändi facebookissa

 

Jäänmurtaja Jäänmurtaja

Tampereen suunnasta tuleva Jäänmurtaja kertoo vaikutteidensa olevan suomalaisesssa raskaassa rockissa ja hevissä. Kyllähän bändin poljennosta voi kuulla eräänkin kotimaisen bändin vaikutteet. Jäänmurtaja on kuitenkin lähtenyt kivasti sotkemaan pakkaa ja ydistelee elementtejä, joita moni ei välttämättä ole osannut kunnolla sekoittaa. Kitarat runnovat raskaasti, ja meno on kohdillaaan, joskaan bändin vokalisti ei ihan yllä esikuviensa tasolle. Pari biisiä sisältävän sinkun parasta antia on bändin nimikkobiisi ”Jäänmurtaja”.

Bändin facebooksivut
Tuosta biisi kuunteluun

 

Vuoltee Minä Palan Pyhän Talon Mukana

Tämän viikon viimeinen demobändi tulee Porista. Vuolteen soitanto on porukasta selkeästi äkkiväärintä ja erikoisinta. Tunnelmalliset biisit rävähtävät kuin vahingossa raskaaseen poljentoon, ja bändi on kuin malliesimerkki hyvästä alternativebändistä. Soitossa on tunnetta, groovea ja raakuutta. Ilmeisesti bändi on jo saanut isompaakin huomiota, sillä se pääsi esiintymään viime vuoden Karmarockiin. ”Tyhjyyden Kuningas” -EP sisältää todella laadukasta materiaalia, mutta helmeksi nostaisin  ”Minä Palan Pyhän Talon Mukana” -biisin, joka jyrisee sen verran uskottavasti, että bändin nimi pitää laittaa takaraivoon.

Bändi facebookissa

Tämän kertainen voittaja oli hyvinkin selkeä. Vuoltee onnistui iskemään niin salakavalasti, että se ansaitsee voiton. Yhtye pääsee täten kilpailemaan vielä julkistusta odottavista palkinnoista.
Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, laitapa demosi meille osoitteessa http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen