Demonurkka vol. 57 (vk 11/2017)

Kirjoittanut Tapio Aro - 19.3.2017

Tällä viikolla Demonurkassa jumitellaan stonerin tahtiin. Hitaita tempoja ja utuisia riffejä tarjoilevat kolme demoläjän savuisimmasta nurkasta löytämääni yhtyettä, jotka ovat Les Depressants, Fucking Hands ja White Noise Broadcast. Kaikilta kolmelta olen tuttuun tapaan valinnut väkevimmän kappaleen teille soitettavaksi.

Les DepressantsFace The Truth”  

Helsingistä tuleva Les Depressants julkaisi viime vuoden lokakuussa seitsemän kappaletta sisältävän Going Down-omakustanteen. Levyn musiikillinen linja pyörii pääosin stoner rockissa lukuun ottamatta Cemetery Surf-päätösraitaa, joka on nimensä mukaisesti surf-musiikkia. Levyn parhaita hetkiä ovat Face The Truth-kappaleen väkevät ja suoraviivaisesti paahtavat riffit, These Trickling Walls-kappaleen melodinen, mutta turhan vähälle toistolle jäävä väliosa sekä Prelude To Our Suicide -kappaleen HIMiltä haiskahtava kertosäe. Monissa julkaisun kappaleissa on maukkaita aineksia, mutta kokonaisuuksina niissä on silti vielä kehitettävää. Pienestä alkupuolen notkahduksesta huolimatta kappaleista parhaiten koossa pysyy Face The Truth.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Les Depressants Facebookissa

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Fucking Hands – ”Stoner Jesus

Fucking Hands tulee Temmeksestä ja mättää menemään stoner metallia. Tämä Temmeksen trio on tuore tekijä alalla, sillä se on perustettu viime vuonna. Yhtyeen ensimmäinen julkaisu koostuu kahdesta kappaleesta, jotka ovat yhtyeen nimen linjaan sopiva ja vahvalla välikohdalla varustettu The Sound of Fucksekä vokaaleiltaan ajoittain hyvinkin vahvasti Kurt Cobainia muistuttava Stoner Jesus”. Näistä kahdesta kappaleesta jälkimmäinen on vahvempi äänihuulten halkeilulta kuulostavien vokaalien ja hyvin koossa pysyvän kokonaisuutensa ansiosta. Kelpo pelinavaus Temmeksen stoner-triolta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

White Noise Broadcast – Cut Me Down

White Noise Broadcast tulee Vantaalta ja louhii menemään doomilla maustettua stoner metallia. Yhtye pisti tammikuun lopulla pihalle neljästä kappaleesta koostuvan Toxicómano-EP:n. Julkaisu on pätevä kokonaisuus, jonka pyöräyttää soittimessa muutamaankin otteeseen. Pääosin sen kappaleet jumittelevat hitaasti eteenpäin, mutta myös piristävä poikkeus löytyy äkäisen Full Of Hate” -kappaleen muodossa. Toinen EP:n huippuhetki on hienoilla melodisilla vokaaleilla varustettu Cut Me Down”, jonka myrskyisä outro ansaitsee yllättävyydessään kunniamaininnan. Näistä kahdesta EP:n parhaan kappaleen tittelin saalistaa tällä erää Cut Me Downoivallisilla melodioillaan. Vantaa ei virtaa tänään hiljaa, vaan hitaasti.

White Noise Broadcast Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viikon väkevin stoner löytyi kappaleesta ”Cut Me Down”, josta on vastuussa Vantaan stoner-kuningas White Noise Broadcast. Yhtye pääsee täten kilpailemaan hamassa tulevaisuudessa selviävistä palkinnoista.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, laitapa demosi meille osoitteessa  http://kaaoszine.fi/demoupload/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat