Demonurkka vol. 64 (vk 18/2017)

Kirjoittanut Janne Partanen - 7.5.2017

Demonurkka ajautuu synkkiin vesiin, sillä tarjolla on kolme toinen toistaan synkempää bändiä. Musiikillisesti poukkoillaan suomihevin, stonerin, doomin ja folkin taajuuksilla, joten sitä synkkyyttä päästään ihmettelemään useammalta eri kantilta. Demonurkassa tällä viikolla Walaja, Saturnist ja Noituma.

 

Walaja – Sammalparta

 

Suomiheviä, stoneria ja kalevalaa sekoittava Walaja synkistelee demonurkan arviointiin. Bändin soitto on simppeliä junttaamista, johon tuodaan pientä omaa makua stoner tyylisillä riffeillä. ”Hyvät Ihmiset” tuo hyvässä mielessä mieleen 90-luvun lopun suomihevibuumin bändit ja tietty demomaisuus sopii bändin ulosantiin. Walajassa on jotain aitoa ja rehellistä, eikä se sorru liikaa kikkailuun. Keep it simple.

Bändi facebookissa
https://www.youtube.com/watch?v=YZhfy3qel8k

Saturnist The Horns, Teeth & the Hooves

Tämän viikon raskaimman bändin pystin vie äärimmäisen runnova doom -bändi Saturnist. Black Sabbathia kuunnellut bändi järistelee semmoisella alapäävoimalla, että kuulijan korvat meinaavat vuotaa verta. Soundipuolella bändi on järkelemäinen ja se sopii hyvin tämän tyyliseen ulosantiin. Saturnist on kasannut tämän jämäkän soundin päälle mukavan groovaavan biisin, joka uppoaa varmasti Black Sabbath -sukupolvelle kuin kuuma veitsi voihin.

Bändi facebookissa
Tästä biisi haltuun

NoitumaJokainen Hautaa Omansa

Kun mietitään synkkää musiikkia tulee folkmetalli harvemmin mieleen. Tähän rakoon lyö Noituma, joka onnistuu säilyttäämään folkmetallin syvimmän olemuksen ja samalla vääntää synkkyyskytkimen syvälle ahdistuksen puolelle. Vallan jämäkän nimen omaava ”Jokainen Hautaa Omansa” on synkkyydessään vallan mainio teos ja äärettömän tiukka todistus bändin monipuolisuudesta. Kertosäkeen komean tuskaiset huudot saavat kylmät väreet menemään selkärankaa pitkin. Hieno biisi ja hieno bändi!

Bändi facebookissa
Tuosta biisi haltuun

Viikon kappaleet on kuunneltu ja ne on arviotu. Selkeäksi voittajaksi nousi Noituma ja kappale ”Jokainen Hautaa Omansa”, joka on lyhyesti vain pirun kova biisi. Onnea Noituma!

Kirjoittanut: Janne Partanen