Demonurkka vol. 66 (vk 20/2017)

Kirjoittanut Janne Partanen - 21.5.2017

Demonurkassa puhaltavat tällä viikolla perinteiset tuulet, sillä teemana on hard rock ja heavy metal. Harmittavan vähän tulee tämän tyylisiä demoja nykyään vastaan, vaikka uskoisin tyylille löytyvän kuuntelijoita. Arvostelussa on kolme bändiä, jotka kaikki menevät heavy metal -karsinan alle: STUD, Everlore ja Memoremains.

STUD Eyes Of Hurricane

Perinteistä heavy metalia louhiva STUD kokeili siipiään jo 80-luvulla, mutta homma lähti kunnolla käyntiin vasta vuonna 2012. ”Eyes Of Hurricane” on bändin uusin sinkku, ja se on otettu tulevalta kolmannelta levyltä. Vahvasti 80-luvun tunnelmissa kulkeva kappale ei häpeile juuriaan, vaan on juuri sitä, mitä paketti lupaa – niin hyvässä kuin pahassa. STUD louhii ihan uskovattavaa settiä, mutta totuushan on, että vastaavia bändiä on todella paljon, ja vaikka kaikki palaset onkin hyvin hallussa, jää viimeinen niitti uupumaan. Vähän lisää koukkuja ja jotain omaleimaisuutta, niin bändillä on kaikki mahdollisuudet iskeä isoille areenoille.


Bändi facebookissa

EverloreLords Of The Sky

Power metalia ja progressiivisia elementtejä perinteisempään heavy metaliin yhdistelevä Everlore ponnistaa Jyväskylästä ja on ollut kasassa vuodesta 2013 lähtien. Bändin uran toinen julkaisu kantaa nimeä ”Lords Of The Sky”, ja se sisältää pari biisiä iskevää heavy metalia. Melodiset riffit rullaavat hyvin, ja soitto kulkee muutenkin. Varsinkin soolokitaristi pääsee biisissä näyttämään kyntensä ja tiluttelee kivan kuuloisen soolon. Kertosäe on hittimateriaalia ja muistuttaa Stratovariuksen alkuaikoja. Toivoisin bändin vokalistille lisää voimaa ääneensä, sillä nyt kaveri meinaa jäädä muiden soittimien varjoon.


Bändi facebookissa

 

MemoremainsVisions

Äijäenenergian jälkeen vähän herkempää ulosantia tarjoilee Memoremains ja heidän balladimainen ”Visions”. Tunnetta on kappaleessa mukana reippaasti, ja tuotanto on todella laadukasta. Vokalistin kaunis ääni sopii rauhalliseen tunnelmointiin. Biisi kasvaa kivasti loppua kohti, ja lopun ”tekno”-osuus saa pään heilumaan hyväksyvästi. Iso hatunnosto basson reippaasti pinnalle nostavasta miksauksesta. Kappale on kaunis, ja tässä nuoressa bändissä on paljon potentiaalia.


Bändi facebookissa

 

Piinaavan tiukka kisa taas kerran, mutta äijäenergia vie voiton. STUD onnistuu iskemään sopivasti nostalgisella otteellaan.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, laitapa demosi meille osoitteessa http://kaaoszine.fi/demoupload/

 

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat