Demonurkka vol. 6(66) (vk 49/2015)

Demonurkka 2015Demonurkassa ollaan tällä viikolla vuohien ja kasvomaalausten maailmassa –  teemana siis mikäs muukaan kuin black metal. Musiikista ja mustiin pukeutumisesta vastuussa ovat Teuras, Tuhonsiemen ja Shadow’s Mortuary. Kaikilta kolmelta olen valinnut yhden kappaleen, joka mielestäni edustaa parhaiten yhtyeen osaamista. Kappaleista karmaisevin pääsee radiosoittoon Quake The Earthista tutun Aki Häkkisen luotsaamaan Pääkallopaikka-radio-ohjelmaan, joka kuullaan Radio Autereen taajuudella maanantaisin klo 10-11. Kappaleista karmaisevin selviää jutun lopussa.

Teuras logo

Teuras – Blood of 7

Black metal -trio Teuras on ollut kasassa vasta pari vuotta mutta on viiltävän lähellä jo toisen omakustanteisen levynsä syntyä. Tulevalta omakustanteelta yhtye on repäissyt kolme kappaletta sisältävän EP:n tyydyttämään kuulijoiden pahinta nälkää. EP:ltä löytyykin hunajaa massojen maisteltavaksi kappaleen ”Blood of 7” muodossa. Kappaleen parasta antia ovat korvissa kirskuvat kitaramelodiat, jotka varsin epäselvän mutta tyylilajille niin uskollisen tuotannon kanssa luovat vahvan tunnelman. ”Blood of 7” asettaa yhtyeen tulevaa omakustannetta koskevat odotukset todella korkealle.

Kuuntele ”Blood of 7”:

Teuras Obscuritas by Teuras

Teurashttps://www.facebook.com/teurasband/

Shadow’s Mortuary – Labyrintti

Shadow's Mortuary logoBlack ja death metalin sekoitukseksi musiikkiaan tituleeraava Shadow’s Mortuary saapuu Demonurkan ruodintaan Oulusta. Tämä kaksihenkinen yhtye on perustettu vuonna 2013 ja julkaissut yhden omakustanne-EP:n. Perinteitä kunnioittaen Shadow’s Mortuaryn jäsenet käyttävät taiteilijanimiä: rumpalina toimii Ovda, kun taas Void on vastuussa sävellyksistä, suomenkielisten sanoitusten raapustamisesta, kielisoittimista sekä vokaaleista. Kaksikon kappale ”Labyrintti” noudattelee sävellyksenä varsin vahvasti perinteisen mustan metallin linjaa. Voidin laulutekniikka tosin muistuttaa kuolonkatkuisesta sisargenrestä. ”Labyrintin” sanat ovat yksi kappaleen vahvuuksista. Hyvin epäselvän vokalisoinnin takia sanoitusten potentiaali jää kuitenkin täysin hyödyntämättä.

Kuuntele ”Labyrintti” tästä:

Kylmään Hautaan Ep by Shadow’s Mortuary

 

 

Shadow's Mortuary

https://www.facebook.com/shadowsmortuaryofficial/

Tuhonsiemen – Merkitysavain

Tuhonsiemen logoTuhonsiemen raivaa tiensä Demonurkkaan Jyväskylästä, jossa tämä nykyään naisvokalistin johdattama nelikko on sahannut black metaliaan vuodesta 2011. Bändin viimeisen julkaisun sävellyksistä ja suomenkielisistä sanoituksista vastaa yhtyeen kitaristi Olli Vesanen. Kaikki Vesasen julkaisulle tekemät kappaleet ovat sen verran tasavahvoja, että parasta oli todella vaikea valita. Päädyin kuitenkin lopulta kappaleeseen ”Merkitysavain”, koska se teki ensikuuntelun perusteella suurimman vaikutuksen. ”Merkitysavain” alkaa bassoriffillä ja rummuilla, minkä jälkeen muu bändi hyppää mukaan. Seuraavaksi päästään erikoisesti poukkoilevan rumpukompin johdattamaan säkeistöön. Noin kahden minuutin kohdalla kuultava nostatus antaa olettaa sooloa tai muuta räminää, mutta harhauttaakin kuulijan pitkään ja melodiseen outroon. Kappaleessa on paljon hyviä ideoita, mutta kokonaisuutena ”Merkitysavaimen” merkitys jää aukeamatta.

Kuuntele ”Merkitysavain” tästä:

Tuhonsiemen

https://fi-fi.facebook.com/Tuhonsiemen

Täysin ansaitusti Pääkallopaikalle matkaa Teuras.

Demonurkka: Tapio Aro

Jos mielit yhtyeesi kanssa Demonurkkaan, lähesty meitä tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua