Demonurkka vol. 68 (vk 22/2017)

Tällä viikolla Demonurkassa on tarjolla jotain erilaista ja massasta poikkeavaa. Arvostelun saa kolme julkaisua, jotka ovat todella harvinaisia löytöjä. Tarjolla olisi Drug Of Choice, joka sotkee musiikkiinsa metallia ja hardcore punkkia. Toisena ehdokkaana olisi Merenume, jonka musiikki on emotionaalista screamoa ja metalcorea. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä rap metallia esittävä Haveri. Jokaiselta bändiltä valkataan yksi biisi ja kaikista kolmesta valitaan paras.

Drug Of ChoiceHate Me

Pari vuotta sitten kasattu Drug Of Choice räimii biisissä hyvin näpäkkää ja groovaavaa thrash metallia, jossa on mukava vivahdus hardcore punkkia. Meno on aggressiivista ja simppeliä paahtoa, jonka tahtiin on hyvä heilua holtittomasti moshpitissä. Bändin poljento on ihan uskottavaa ja tuo mieleen jenkkibändit kuten Bio-Hazard, Terror ja Suicidal Tendencies. Tuotannollisesti mennään ihan ok tasolla, joskin kappaleessa on hiukan suttuiset soundit. Drug Of Choice on vallan kiva uusi tuttavuus, jossa on mukavasti potentiaalia, kuhan bändi ei jumiudu ihan kliseisimmän thrash metallin pariin.


Bändi facebookissa

 

Merenume Harakkakuu

Suomen Turussa 2015 perustettu Merenume aloitti uransa vallan eri nimellä ja takana on muutama julkaisu, joskin nykyisen nimen ensimmäinen julkaisu on nyt arvostelussa. Tyylinä on emotionaalinen harcore/screamo, joten vastaavia bändejä ei tule vastaan ihan joka kylällä. Homman ideana ja kantavana voimana on raivoisasti huutava vokalisti, joka vetää kyllä tonttinsa todella hyvin. Kaverin huudossa on raakaa voimaa ja todella paljon tunnetta. Musiikillisesti meno on ruman rujoa mäiskettä, jossa ei toivoa näy paremmasta huomisesta. Merenume paukuttaa kyllä vallan omannäköistä matskua, joka potkii yllättävän hyvin. Arvostelija on positiivisesti yllättynyt.

Tästä biisi kuunteluun
Bändi facebookissa

Haveri Zombeja

Suomen Turusta saapuu myös Haveri, joka veivaa hyvin rehellistä rap metallia suomen kielelle. ”Zombeja” biisi on bändin kolme kappaletta sisältävältä debyyttijulkaisulta. Haverin musiikista tulee mieleen 90-luvun nu-metal aallon bändit, jotka koittivat onneaan Suomessa, joskin kuolivat nopeasti pois genren hiipumisen takia. No ihan mukava huomata, että tämän tyylisiä bändejä alkaa taas nousemaan. Haveri ei kyllä jää turhaan nöyristelemään vaan iskee heti kovempaa vaihdetta sisään uusimmalla julkaisullaan. No eipä heidän tarvitsekaan kun kerran jätkät räppäävät ihan hyvin ja kitarat louhivat kertosäkeissä hyvällä voimalla. Ep:n päättävä ”Zombeja” on julkaisun kevyimpiä biisejä, mutta myös yksi parhaimmista. Kauniin tunnelmallisen alun jälkeen starttaava biisi sisältää tarttuvaa riimittelyä ja kertosäkeen, joka jää päähän soimaan. Hyvä hyvä! Lisää tämmöstä kiitos!


Bändi facebookissa

Kylläpä oli taas vaikea päätös valita paras, joskin Turun suuntaan kääntyy pääni väkisin. Voiton vie tällä viikolla tiukasti Haveri! Suuret onnittelut ja jatkakaa samaan malliin!

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, laitapa demosi meille osoitteessa http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua