Demonurkka vol. 72 (vk 38/2017)

Tervetuloa tämän kauden ensimmäiseen Demonurkkaan. Kesän aikana demoläjä on kasvanut mukaviin mittoihin, joten taas riittää tuotoksia arvosteltavaksi. Jos et kesän aikana ole vielä jostain kumman syystä ennättänyt lähettää demoasi meidän suuntaamme, nyt se todellakin kannattaa, sillä viime ja tämän kauden Demonurkan voittajista yksi yhtye valitaan legendaarisen Nummirockin lauteita lämmittämään.

Kauden ensimmäinen Demonurkka aloitetaan räväkästä isojen riffien ja melodisten kitarasoolojen parissa, sillä teemana on hard rock. Demoläjästä kyseistä genreä edustamaan löytämäni yhtyeet ovat Blackcurrent, ShockBalls ja Jester Lazies, joista jokaiselta olen valinnut väkevimmän kappaleen kunkin osaamista edustamaan. Viikon kovimman kappaleen värkännyt yhtye kruunataan jutun lopussa Demonurkan voittajaksi.

https://www.facebook.com/blackcurrentmusic/

Blackcurrent – Nothing Goes As Planned

Vantaalta Demonurkkaan paahtaa hard ja street rockin verevää yhdistelmää räimivä Blackcurrent. Yhtye on elokuussa pistänyt pihalle kolme kappaletta sisältävän ”Homicide”-EP:n, joka on niin musiikillisesti kuin ihan konkreettisestikin tiivis paketti, sillä se kellottaa kokonaisuudessaan vain kahdeksan minuuttia ja 37 sekuntia. EP:n kappaleet ovat kaikki hyvällä tasolla, mutta voiton vie maukkailla kitaraleadeilla ja erittäin tyylikkäällä kitarasoololla varustettu päätösraita ”Nothing Goes As Planned”. Yhtyeen vahvuuksia ovat energia, jota kappaleet tuntuvat välillä pursuavan melkeinpä yli, sekä laulaja-kitaristi Ari Kuuselan 80-luvulle kunniaa tekevät vokaalit. Koko setti on Blackcurrentilla oikeastaan vain sitä yhtä valtavirtaa hapuilevaa hittiä vaille kasassa. Nyt siis sävellyskynät sauhuamaan ja ”Suomen Gunnarit” -titteliä lunastamaan.

https://www.facebook.com/shockballsband/

ShockBalls – ”High Heels

ShockBalls tulee Raahesta ja louhii menemään perinnetietoista hard rockia. Yhtye pisti kuluvan vuoden toukokuussa pihalle ”High Heels” -sinkun, joka sisältää nimikkokappaleen lisäksi biisin ”Ace Up My Sleeve”. Molemmat kappaleet ovat tasalaatuisen louhimista, mutta nimikkokappale ”High Heels” erottuu edukseen mukiinmenevän kertsinsä ansiosta. Keskitasoiseksi yhtyeen tuotanto silti kovasta yrittämisestä huolimatta jää. Onneksi kyseessä on kuitenkin vasta yhtyeen ensimmäinen julkaisu, joten aikaa ja toivoa yhtyeen sävellyskynän teroittumiseen vielä on. Toivottavasti seuraavilla tekeleillään ShockBallsin musiikki myös vastaa enemmän yhtyeen paljon lupaavaa nimeä.

https://www.facebook.com/jesterlazies

Jester Lazies – Come On Now

Jester Lazies on vuonna 2012 perustettu hard rockia runnova poppoo Kuopiosta. Yhtye on lähestynyt Demonurkkaa kolme kappaletta sisältävällä ”Come On Now” -EP:llään. Ensimmäisenä otin kuunteluun kappaleen ”Motivation”, mikä oli suuri virhe, sillä kappale on selkeästi EP:n heikoin. Kappaletta kuunnellessa tuli mieleeni, että nyt on yhtye valinnut osuvan nimen, sillä kovin laiskalta tämä kuulostaa. Onneksi seuraavaksi soittimeen osui EP:n nimikkokappale ”Come On Now”, joka on kuin eri planeetalta kappaleen ”Motivation” kanssa ja muutti kertaheitolla päässäni syntyneen, ei niin kovin mairittelevan mielikuvan yhtyeestä. ”Come On Now” tuo veikeästi rullaavien kitaraleadien ja laulumelodioidensa puolesta jossain määrin mieleen jopa Iron Maidenin, mikä ei ole yhtään hassumpi suoritus. EP:n viimeinen kappale ”Keep The Changes” asettuu vaakakupissa plussan puolelle kelpo kertosäkeensä ansiosta, vaikka kappaleen yleisilmettä pieni laiskuus painaakin. ”Come On Now” -EP:n väkevin kappale on eittämättä nimikkokappale, joka eroaa piristävänä poikkeuksena EP:n laiskahtavasta yleisilmeestä.

Tämän viikon terävimmät hard rock -riffit ja verevimmät kitarasoolot löytyvät kappaleesta ”Nothing Goes As Planned”, josta on vastuussa Vantaan ylpeys Blackcurrent. Yhtye lähtee siis kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua