Demonurkka vol. 74 (vk 40/2017)

Tällä viikolla Demonurkassa mennään teemalla suomenkielinen punkrock. Demoläjästä kyseistä genreä edustamaan löytyi kolme yhtyettä, jotka ovat Hertsi putos kyydistä, Sairaan siistit kaverit ja Kuritus. Kaikilta kolmelta yhtyeeltä olen valinnut teille väkevimmän punk-rallin soitettavaksi. Näistä parhaan veistellyt punkrock-poppoo pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/hertsiputoskyydista/

Hertsi putos kyydistä – ”Reissussa idiootin

Hertsi putos kyydistä lähestyy Demonurkkaa ”Ei kesää” -EP:llään, joka on äänitetty punk-bändille osuvasti Punkalaitumella. EP:llä on viisi kappaletta, joista parhaat ovat hyvän anekdootin ja kelpo riffejä sisältävä ”Reissussa idiootin” sekä kulttuurileikkauksiin kantaa ottava ”Takaisin keskiajalle”. Parhaan kappaleen titteli menee ”Reissussa idiootin” -kappaleelle, jossa on EP:n parhaat melodiat ja mehevimmät lyriikat. Hyvin rullaavalle kappaleelle lävähtää kuitenkin pieni miinus, sillä osasta sen lyriikoita ei meinaa useankaan kuuntelukerran jälkeen saada selvää.

https://www.assasskoo.com

Sairaan siistit kaverit – ”Kun Aperita loppui

Sairaan siistit kaverit on kostealla ristiretkellä, sillä yhtyeellä on työn alla ”Suuri kännitrilogia” -kokonaisuus. Demonurkkaa yhtye on lähestynyt trilogian ensimmäisellä ja toisella osalla, jotka käsittävät yhteensä kahdeksan kappaletta, neljä kappaletta per osa. Kappaleet pyörivät trilogian nimen mukaisesti alkoholinkäytön ympärillä, mikä näkyy jo kappaleiden nimistä, joita ovat mm. ”Känniränni”, ”Otetaan taas”, ”Me juodaan pontikkaa”, ”Tuliviinaa” ja ”Kun Aperita loppui”. Musiikillisesti kappaleissa on nimiä enemmän vaihtelua, sillä kaksi kappaleista on jopa slovareita. Selkeästi parempi kahdesta osasta on ensimmäinen, jossa meininki on vielä nousuhumalan puolella. Toisen osan tunnelma kääntyykin sitten jo laskuhumalan puolelle, kuten myös kahta ensimmäistä osaa putkeen kuuntelevan kuulijan henkinen tila. Samat periaatteet pätevät alkoholiin ja Sairaan siistit kaverit -yhtyeen musiikkiin: molempia tulisi nauttia kohtuudella. Paras kapppale on ripeä ”Kun Aperita loppui”.

 

https://www.facebook.com/Kuritus

 

Kuritus – ”Vielä jalat kantaa

Kuritus on vuoden 2015 lopulla perustettu punkrock-yhtye Oulusta. Kuritus on varsin tuottelias tapaus, sillä se on ennättänyt jo toisen EP:nsä julkaisuun. Kyseinen EP kulkee nimellä ”Vielä jalat kantaa” ja sisältää viisi tiukkaa ja melodista kappaletta. EP:n parhaan kappaleen valinta aiheuttaa harmaita hiuksia, sillä kappaleiden taso on järjestäen erittäin kovalla tasolla. Valinta jää lopulta EP:n nimikkokappaleen ja ”Veri virtaa” -kappaleen välille. Suosittelen lämpimästi tutustumaan molempiin kelpo kappaleisiin, mutta menköön parhaan kappaleen titteli tällä erää nimikkokappaleelle ”Vielä jalat kantaa”, sillä sen loistavat laulumelodiat tarttuvat kuulijan päähän kuin täit. Yhtyeen laulaja-kitaristi myös toteuttaa laulumelodiat tyylikkään selkeästi ja turhia maalailematta. Kerrassaan oivallinen tapaus tämä Kuritus.

Viikon paras punkrock-veisu on ”Vielä jalat kantaa”, josta on vastuussa oivallinen Kuritus Oulusta. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2018 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

 

Kommentoi julkaisua