Demonurkka vol. 76 (vk 42/2017)

Tällä kertaa Demonurkassa pureudutaan sähköisestä demopinosta löytyneiden perinnetietoisten rock-yhtyeiden musiikkiin. Yhtyeet ovat Blue Eyed Sons, The Deadly Affairs ja Boneyard, joista jokaiselta olen valinnut yhden kappaleen kunkin väkevintä rock’n’roll -osaamista edustamaan. Viikon terävimmän rock-veisun värkännyt yhtye pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/BlueEyedSons/

Blue Eyed Sons Witches

Blue Eyed Sons kertoo saatekirjeessään olevansa sielukas ja eläimellinen rock-yhtye, jonka musiikissa on kuultavissa vaikutteita 60- ja 70-lukujen rock-suuruuksilta. Yhtyeen uuden ”Animals”-EP:n kappaleissa menneiden aikojen rock-suuruuksista on kuultavissa etenkin Led Zeppelin, jonka laulaja Robert Plantin ääntä Blue Eyed Sonsin laulaja Joel Hellströmin ääni erehdyttävästi muistuttaa. Myös Hellströmin ulkoinen habitus on kuin Plantilta lainattu. EP:n aloittaa ripeä ja suoraviivainen nimikkokappale ”Animals”. Toisena kappaleena kuullaan raskaasti käyntiin jyrähtävä ”Witches”, jonka akustisen kitaran kuljettama eteerinen väliosa on silkkaa taikuutta Hellströmin ultraääniä hipovine vokaaleineen. EP:n päätösraita ”Swan” on selkeä täytekappale kahden kovatasoisten kappaleen rinnalla. On päätöskappaleessa silti kelpo kohtia kuten väliosa, jossa kuullaan hienoa kitaristin ja laulajan yhteispeliä. EP:n paras kappale on ehdottomasti monipuolinen ”Witches”, jossa Blue Eyed Sons onnistuu yhdistelemään saumattomasti niin Black Sabbathin raskautta kuin Led Zeppelinin eteerisyyttä.

https://www.facebook.com/thedeadlyaffairs/

The Deadly AffairsLuck Can Turn In 2 Ways

The Deadly Affairs mainitsee kotipaikakseen Suonenjoen, mutta musiikkinsa perusteella yhtyeen voisi luulla tulevan pikemminkin Pohjois-Amerikan preerioilta. Yhtyettä voisi luulla myös Andy McCoyn projektiksi, sillä niin lähellä The Deadly Affairsin laulaja-kitaristi Kitty Simonen laulusoundi on McCoyn ulosantia. Demonurkkaa yhtye lähestyy neljä kappaletta sisältävällä ”Choose Your Medicine” -EP:llä, jonka kaikki neljä kappaletta ovat tyyliltään keskitempoista ja helteistä Amerikalle maistuvaa rock and rollia. Mukavaa vaihtelua hyvin samankaltaisiin kappaleisiin tuo mandoliinilla maustettu Luck Can Turn In 2 Ways, jolle menee myös EP:n parhaan kappaleen arvonimi. Sävellyskynä The Deadly Affairsilla on hyvässä terässä, mutta tiivistämisen taito tuntuu olevan hieman hukassa, sillä kaikissa EP:n kappaleissa on jonkin verran tylsää tyhjäkäyntiä.

https://www.facebook.com/BoneyardCoyotes/

Boneyard – ”Babylon

Boneyard, entinen Boneyard Coyotes, kertoo saatekirjeessään, että sitä on kuvailtu The Hellacoptersin ja The Strokesin äpärälapseksi. Itse kuvailisin yhtyettä rock’n’rollia soittamaan ryhtyneeksi Yölinnuksi, sillä sen verran salonkikelpoiselta Boneyardin musiikki kuulostaa. Eritoten yhtyeen laulaja-kitaristi Joni Ketolan Jorma Kääriäistä ja Simo Silmua muistuttava ja erinomaisessa vireessä kulkeva laulusoundi aiheuttaa mielleyhtymiä iskelmän puolelle. Demonurkan ihmeteltäväksi Boneyard on lähettänyt sisäsiististi rockaavan ”Babylon”-kappaleensa. Sävellyksenä kappale on kelpo luokkaa, mutta rock-yhtyeelle vähän turhankin kliininen tuotanto rokottaa vahvasti kappaleen asennetta. Babylon on ilmeisesti vienyt tällä erää voiton yhtyeestä.

Viikon paras kappale on loistava ”Witches”, josta on vastuussa Blue Eyed Sons. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2018 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua