Demonurkka vol. 77 (vk 43/2017)

Ensilumi on satanut maahan ja talven pirulainen yllättänyt autoilijat. Onneksi demonurkassa on tällä viikolla sen verran hyvää menoa, että jäätyneet varpaat alkavat väkisin lyömään tahtia. Tarjolla olisi nyt rokkaavaa menoa eri vuosikymmenien tyyleillä ja naisvokalisteilla. Mikä voittaa, kun vuosikymmenet ottavat yhteen? Arvosteltava Neon Angel, Kärkkäs ja Tania.

TaniaKuuntele Mua

Erinäisissä bilebändeissä ja vastaavissa uransa aloittanut Tania on siirtynyt vähitellen oman musiikin tekemiseen. Kantaaottavaa popahtavaa rokkia soittava Tania menee 90-luvun lopun ”vihaisiin naisartisteihin” ja ottaa kyllä paikkansa sangen vakuuttavasti. Radiosoittoon optimoidun pituuden ja samperin tarttuvan kertosäkeen sisältävä ”Kuuntele Mua” kertoo yhteiskunnan eriarvoisuudesta ja yksinäisyydestä. Kappaleessa on hyvin veikeä laulumelodia, joka jää soimaan päähän heti ensikuuntelulla. Vallan rokkaavaa menoa, ja kyllähän tätä jaksaisi kuunnella useammankin biisin verran. Jospa Tania saa näkyvyyttä ja sitä radiosoittoa, sillä tämäntyylinen musa on nyt ollut vähän kadoksissa populaarissa musiikissa.


Tania facebookissa

KärkäsTie Vie

Kärkäs on Lappeenrannasta ponnistava rokkibändi, jonkan muusikissa on havaittavissa kaikuja 70-luvulta, joskin moderniin pakettiin pakattuna. ”Tie Vie” on bändin uusimmalta julkaisulta ja esittelee bändin tunnelmoivamman puolen. Bändin vahvuuksia on unimainen lähes hypnoottinen tunnelma, jota sävyttää komea kitarointi ja aavemainen vokalisointi. Ajoittain bändi muistuttaa Jess And The Ancient One -yhtyettä, joskin ihan niin syviin hulluuden vesiin ei päästä. ”Tie Vie” huutaa, että se kuunneltaisiin vanhalta rahisevalta LP-levyltä, hämyisessä kirjastossa ja kynttilän valossa. Päälle viisiminuuttinen biisi jaksaa kantaa itsensä, ja komea kitarasoolo kruunaa kappaleen. Kärkäs on varsin mielenkiintoinen tuttavuus, joka pitää ihan tämän biisin perusteella päästä livenä näkemään.

Bändi facebookissa

Neon AngelAnother Kind Of Love

2016 kasattu Neon Angel sisältää Tampereen ug-skenestä tuttua jäsenistöä, jota yhdistää rakkaus 80-luvun hard rockiin. ”Another Kind Of Love” huokuukin 80-lukua niin hyvässä kuin pahassa. Mukavan kauniin ja ”kohtalokkaan” soundin omaava vokalisti Johanna Eteläkari ottaa hyvin paikkansa. Hänen äänessään on uskottavuutta ja ”sitä jotain”, joka sopii tämäntyyliseen musiikkiin. Kappaleen loppupuolelle vokaalit tulevat mukavasti hampaiden välistä sihisten, mikä saa karvat nousemaan pystyyn arvostelijan niskassa. Ihanaa! Joskin kappaleen kitaroiden suriseva ”syntikkasoundi” meinaa taas latistaa tunnelman. Ymmärrän, että tällä haetaan autenttista 80-luvun soundia, mutta leadkitara kuulostaa välillä siltä, kuin se olisi tehty jollain vanhalla midi-soittimella. No mutta, siitä huolimatta tämä on vallan mainio biisi ja odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tälle bändille.

Bändi facebookissa

Piru, kun on taas vaikeaa tämä päätöksenteko. Tällä viikolla tuntuu, että jokaisella bändillä on omat vahvuutensa ja jokaista jaksaisi kuunnella enemmänkin, mutta valinta on pakko tehdä. Lopulta ehkä valmeimmalta paketilta kuulosti kuitenkin Kärkäs, joka vie voiton tällä viikolla. Onnea! Suosittelen kyllä tutustumaan kaikkiin tämän viikon bändeihin.

Ai, onko sullakin demo? Lähetä se Demonurkan ihmeteltäväksi.
http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua