Demonurkka vol. 8 (vk 51/2015)

Demonurkka 2015Tämän viikon Demonurkkaan olen poiminut kolme omituisuutta demobändien joukosta. Kuulijoiden hämmentämisestä vastuussa ovat Trio Pussit, Herra Varjojen Herra ja S.H.O.U.T. Kaikilta kolmelta kotihoidosta karanneelta olen valinnut yhden kappaleen artistin arvaamattomimpia puolia edustamaan. Jutun lopussa selviää kappaleista se kaikkein kajahtanein, jonka esittäjä pääsee muiden Demonurkan voittajien tapaan kilpailemaan paikasta KaaosZine-stagella ensi kesän Nummirockissa. Demonurkan voittajista valitaan kaikkiaan neljä bändiä KaaosZine-stagelle esiintymään.

Trio Pussit – Apinan myrkky

Trio PussitPelkkä tämän Helsingistä tulevan yhtyeen nimen kuuleminen vihjailee vahvasti siihen suuntaan, että nyt ei tosiaankaan ole kaikki muumit laaksossa. Ehkäpä muumit ovat tällä kertaa jättäneet rakkaan laaksonsa kauhistuttavien apinoiden pelossa, joiden levittämän myrkyn varsin ikävistä vaikutuksista Trio Pussien kappale ”Apinan myrkky” kertoo. Kappaletta itseään ei kuitenkaan tarvitse paeta, sillä se voisi laatunsa perusteella löytyä vaikkapa Primuksen suomenkieliseltä levyltä. Trio Pusseja voikin hyvällä omallatunnolla kutsua Suomen Primukseksi suurella taidolla soitettujen ja näppärien bassoriffien, sekä sekopäisten, mutta ah, niin loistavien sanoitusten johdosta. Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan, sillä suurina annoksina nautittuna tällä kahden basistin ja rumpalin tekemällä musiikilla saattaa olla tajuntaa muuttavia vaikutuksia.

Trio Pussit

http://triopussit.com/

Herra Varjojen Herra – Tanssin kanssa hulluuden

Herra Varjojen HerraOmien sanojensa mukaan vuoden 2015 lokakuussa noin vuoden vanha Herra Varjojen Herra tanssahtelee Demonurkan terveystarkastukseen Tampereelta. Herra Varjojen Herra on yhden miehen yhtye, jossa yksi ja sama henkilö on vastuussa aina kappaleiden säveltämisestä videoiden ediointiin. Artistin kappale ”Tanssin kanssa hulluuden” alkaa pitkällä introlla, joka toimii ainakin ensimmäisillä kuuntelukerroilla hyvin tunnelman luojana. Intron jälkeen mukaan tulee korvia kiusaavan korkeille taajuuksille miksattu kitara, joka alkaa vähitellen saattelemaan myös kuulijaa tanssiin hulluuden kanssa. Kappaleen parasta antia on kimurantilla kitarariffillä varustettu kertosäe, jota olisi mieluummin kuunnellut vähän kauemminkin. Korvia särkevistä kitaroista huolimatta Herra Varjojen Herra on löytänyt sen kuuluisan oman juttunsa, mikä on aina hatunnoston arvoinen asia.

Herra Varjojen Herra

https://www.facebook.com/hraVarjojenHra

S.H.O.U.T. – Hellish Halloween

S.H.O.U.T.Nyt ollaankin sitten todella hämmentävien asioiden äärellä. Vaasasta painajaisiimme tuleva S.H.O.U.T. koostuu kahdesta varmaankin Lordin luonnosteluhuoneesta karanneesta hahmosta, jotka ovat hyvin epävireisistä vokaaleista vastuussa oleva Glamster sekä rumpuihin silloin tällöin osuva TerrRor. Näiden kahden hirvityksen lisäksi yhtyeessä on mukana kaksi kielisoittimista vastuussa olevaa kummitusta, joiden olemassaoloa tosin tohdin epäillä. S.H.O.U.T. tekee niin karmaisevan huonoa ja epämääräisesti soitettua musiikkia, että se on jo melkein hyvää.

S.H.O.U.T

http://shoutoffical.webs.com/

Kappaleista kaunein ja kajahtanein on ”Apinan myrkky”, jonka esittäjä Trio Pussit pääsee muiden Demonurkkien voittajien tapaan kilpailemaan paikasta KaaosZine-stagella vuoden 2016 Nummirockissa.

Demonurkka: Tapio Aro

Jos mielit yhtyeesi kanssa Demonurkkaan, lähesty meitä demollasi tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua